Elevplaner
3   1082

Nu er resultatstyring af folkeskolen lov

Tredje og sidste del af skolereformpakken blev i dag endeligt vedtaget i Folketinget. Den indebærer nye regler for elevplaner og Fælles Mål og en større grad af styring efter målbare resultater.

"Ønsker nogen at udtale sig?" spurgte Folketingets formand, Mogens Lykketoft, under dagens tredjebehandling af lovforslag 150, der omhandler en forenkling af elevplaner, Fælles Mål og kommunernes kvalitetsrapporter. Det var ikke tilfældet.

Forslaget blev vedtaget med 99 stemmer for og 13 imod, nemlig Enhedslisten og Liberal Alliance stemte imod lovforslaget. Uffe Elbæk, der er uden for folketingsgrupperne, stemte hverken for eller imod.

Vedtagelsen betyder en politisk blåstempling af den forenkling og præcisering af Fælles Mål, som en stribe arbejdsgrupper for de enkelte fag netop har afleveret til Undervisningsministeriet. Derudover medfører loven, at der ikke udarbejdes elevplaner i alle fag på alle klassetrin fremover, men at der samtidig stilles nye krav til indholdet af elevplanerne. Der er ændrede krav til kommunernes kvalitetsrapporter, som fremover skal skrives hvert andet år og i højere grad  bruges som et mål- og resultatstyringsværktøj.

Lovændringen byder derudover på at par navneændringer fra 1. august 2014. Uddannelses-, erhvervs- og arbejdsmarkedsorienteringen (UEA) skifter navn til uddannelse og job, og natur/teknik-lærerne skal vænne sig til at skrive natur/teknologi fremover. Skolebiblioteket skal hedde det pædagogiske læringscenter.

Artiklen fortsætter under banneret

Lovforslaget blev andenbehandlet 10. april, men her var der heller ingen partier, der ønskede at indtage talerstolen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.677 andre er allerede tilmeldt

UU-vejledernetværket er for alle, der arbejder i Ungdommens Uddannelsesvejledning eller interesserer sig for området. I samarbejde med UU-forum i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
518 andre er allerede tilmeldt