Kommende arrangementer

For at du kan oprette arrangementer, kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL

Fang din by-fotokonkurrence

Landsdækkende fotokonkurrence for mellemtrinnet med tilkoblet undervisningsmateriale. Er du dansk- eller billedkunstlærer og interesseret i at arbejde med arkitektur og fotografi? Så tilmeld dig fotokonkurrencen Fang din by, som Dansk Arkitektur Center står bag. Hvordan er arkitektur en del af vores hverdag og det liv, vi lever? Dét er temaet for fotokonkurrencen ’Fang din by’ i 2020. Med udgangspunkt i hverdagen – cykelturen til skole, boldspil i skolegården eller lektielæsning i køkkenet – skal eleverne arbejde med fotografi koblet til arkitekturen i deres egen hverdag. Hvilken rolle spiller arkitekturen i elevernes hverdag, og hvordan kan man med kameraet indfange arkitekturen i de små dagligdagsoplevelser? Tilmeldte lærere får undervisningsmateriale tilsendt. Læs mere under linket.

Start dato: 20. februar 2020
Slut dato: 19. april 2020
Hjemmeside: http://dac.dk/fang-din-by-fotokonkurrence/
Pris: 0

Oprettet: 16. januar 2020

AFLYST Solrød Lærerforening indkalder til ordinær generalforsamling

AFLYST Solrød Lærerforening Generalforsamling Der indkaldes til ordinær generalforsamling tirsdag den 31. marts 2020 klokken 16.00 på Munkekærskolen, Tjørnholmsvej 10, 2680 Solrød Strand. Dagsorden ifølge vedtægterne. Forslag, der ønskes på dagsordenen, skal foreligge skriftligt hos formanden senest den 21. marts 2020. e-mail: 045@dlf.org Endelig dagsorden lægges på hjemmesiden www.srlf.dk og ophænges på skolerne 5 dage før generalforsamlingen.

Start dato: 31. marts 2020
Hjemmeside: http://www.srlf.dk
Pris:

Oprettet: 22. januar 2020

Seniorer Kreds 112 - Løgumkloster

Refugiet, Kirke og Kloster, Krigergrave og Mindesmærker - 1. Verdenskrig. Frokostbuffet. Medbringe kaffe til dagen.

Start dato: 1. april 2020
Hjemmeside: http://www.fredericialaererkreds@dlf.org
Pris: 350,00/400,00

Oprettet: 15. januar 2020

Spiseforstyrrelser og selvskade- En overlevelsesstrategi når livet gør ondt

Vil du have viden og konkrete redskaber til at spotte og hjælpe unge, som kæmper med en spiseforstyrrelse eller som skader sig selv? Vil du være klogere på faresignalerne hos unge der selvskader, eller er du bekymret for negativ inspiration i vennegruppen eller på Instagram? Måske har du observeret underlige madritualer, overdrevet træning eller en ung der taler dårlig om sin krop, og du er i tvivl om hvornår og hvordan, du skal gribe ind. Er du en bekymret forældre eller interesseret fagperson, der arbejder med unge, så er dette foredrag noget for dig! Efter foredraget er du b.la. i stand til at: • kende forskel på de forskellige former for og grader af selvskadende adfærd og spiseforstyrrelser (Herunder anoreksi, bulimi, BED, ortoreksi og træningsafhængighed) • spotte faresignaler og risikoadfærd hos den unge • forstå den bagvedliggende tankegang og derved de mulige årsager til lidelserne • tage snakken med den unge om din bekymring • undgå de mest almindelig reaktioner, der kan resultere i, at den unge afviser hjælp • forstå og videreformidle mulighederne for hjælp og støtte. Det skal du vide om foredraget Målgruppe: Forældre eller fagpersoner der arbejder med unge f.eks. lærere, pædagoger, behandlere, trænere i sportsklubber mv. Tid: D. 16. April 2020 kl. 17-19 Sted: Familie psykologisk praksis. Søborg Hovedgade 94B, 2860 Søborg Pris pr. deltager: 250 kr. Billetter købes her: https://spiseforstyrrelser-og-selvskade.billet.dk Foredragsholder: Nanna Quvang Hoffmeyer Cand.mag.psych. med over 10 års erfaring som foredragsholder indenfor trivsel og mental sundhed hos unge. Tidligere foredragsholder og kursus- og projektleder i Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade. Foredraget holdes i samarbejde med Familiepsykologisk praksis ved psykologerne Ulla Dyrløv og Charlotte Bjerregaard, som introducerer foredraget. For spørgsmål: Kontakt Nanna: Quvang@gmail.com

Start dato: 16. april 2020
Hjemmeside: http://spiseforstyrrelser-og-selvskade.billet.dk
Pris: 250 kr.

Oprettet: 4. marts 2020

F4 i Kreds 68 holder generalforsamling

Generalforsamling i Lolland-Falsters Lærerforenings pensionistklub Kreds 68 tirsdag den 21. april 2020 kl. 11.00 på ”kulturværket” Maribo. Dagsorden ifølge vedtægterne. Eventuelle forslag kan indsendes til Dorthe Jørgensen doraage@post.tele.dk senest 7.4 Efter generalforsamlingen er styrelsen vært ved en let frokost, hvorfor tilmelding til spisning er nødvendig. Tilmelding i uge 12 (16.3-22.3) til Dorthe Jørgensen

Start dato: 21. april 2020
Hjemmeside: http://www.kreds068.org
Pris:

Oprettet: 16. marts 2020

Østjysk H&D-kursus: "LUFT OG VIND At presse "stormen" ind i H&D"

Luft og vind er inden for alles erfaringsområde. Vi bruger 6 timer at presse ”stormen” ind i rammerne for HÅNDVÆRK OG DESIGN. Med udgangspunkt i bl.a. propeller, møller, drager og i metal, træ, bløde dele (evt. bløddele), genbrug, tværfagligt. Medbring gerne høje dåser – plastikflasker, – plastikdunke. Tag gerne egne ”modeller” med, så laver vi en fælles samling evt. til udgivelse af foreningen. Vi arbejder med f.eks. snittepropel, affyringsrampe, papir, modstandsmølle, vindhjul, vindfløj. Og er vejret med os med ild. For de større elever cykelvindmølle mm. Oplagt i så godt som hele forløbet i skolen samt også for lærere i n/t. 22. april kl. 15 – 21 på Tranbjergskolen, Kirketorvet 24, 8310 Tranbjerg J Instruktører: Jørn Ulrich Nielsen 29217301 og Knud Nissen 42737328 Studerende 325,- kr. Ikke-medlemmer 750,- kr. Inkl. Pizza/bålmad. Tilmelding senest 3.april 2020.

Start dato: 22. april 2020
Hjemmeside: http://xn--hndvrkogdesign-libt.dk/kurser/luft-og-vind/
Pris: Medlemmer 550,- kr.

Oprettet: 19. februar 2020

En aften med Anne Kirketerp, Sanne Thrane og Jo Holst

Cerama inviterer lærere og undervisere til en aften med fokus på keramik i folkeskolen. Det sker den 23. april kl. 16.30 - 19.00 Sanne og Jo har udviklet 3 nye temakasser til Billedkunst og Håndværk & Design i Folkeskolen. Kom og hør Sanne og Jo fortælle om deres arbejde med ler i Folkeskolen og hør Anne fortælle om, hvorfor keramik og andre materielle fag i folkeskolen er vigtige. Deltagelse er gratis med et No-show fee på kr. 500,- hvis du udebliver uden afbud. Du kan også opleve Rose Eken, Jo Holst og Sanne Thrane den 24. marts 2020. Du kan også opleve Leif Sylvester, Jo Holst og Sanne Thrane den 6. maj 2020. Du kan læse mere om de nye temakasser på Ceramas skolesite: cerama.dk/til-skoler Tilmelding på cerama@cerama.dk eller 36 77 22 22. Vi glæder os ;o)

Start dato: 23. april 2020
Hjemmeside: http://cerama.dk/til-skoler/
Pris: 0

Oprettet: 10. marts 2020

Konference. Den faglige forening Håndværk og design

Få ny inspiration til din håndværk- og designundervisning gennem foredrag, workshops i meget inspirerende faglokaler og designarena. Få samtidig sparring med kolleger fra andre egne og skoler. Landsarrangement.

Start dato: 24. april 2020
Slut dato: 25. april 2020
Hjemmeside: http://xn--hndvrkogdesign-libt.dk/kurser/2020-skjern-konferencen/
Pris: 2045 kr

Oprettet: 13. februar 2020

Generalforsamling: Den faglige forening Håndværk og Design

Dagsorden ifølge vedtægterne

Start dato: 25. april 2020
Hjemmeside: http://xn--hndvrkogdesign-libt.dk/2020-generalforsamling/
Pris:

Oprettet: 13. februar 2020

En aften med Leif Sylvester, Sanne Thrane og Jo Holst

Cerama inviterer lærere og undervisere til en aften med fokus på keramik i folkeskolen. Det sker den 6. maj kl. 16.30 - 19.00 Sanne og Jo har udviklet 3 nye temakasser til Billedkunst og Håndværk & Design i Folkeskolen. Sanne og Jo har valgt Leif Sylvester, som den gennemgående kunstner i temakassen Ansigter og udtryk. Kom og hør Sanne og Jo fortælle om deres arbejde med ler i Folkeskolen og hør Leif fortælle om hans kunstneriske virke. Deltagelse er gratis med et No-show fee på kr. 500,- hvis du udebliver uden afbud. Du kan også opleve Rose Eken, Jo Holst og Sanne Thrane den 24. marts 2020. Du kan også opleve Anne Kirketerp, Jo Holst og Sanne Thrane den 23. april 2020. Du kan læse mere om de nye temakasser på Ceramas skolesite: cerama.dk/til-skoler Tilmelding på cerama@cerama.dk eller 36 77 22 22. Vi glæder os ;o)

Start dato: 6. maj 2020
Hjemmeside: http://cerama.dk/til-skoler/
Pris: 0

Oprettet: 10. marts 2020

Seniorer Kreds 112 - Broholm Slot - Bregninge Mølle - Naturama, Svendborg

Broholm Slot lidt nord for Svendborg. Næste stop restauranten Bregninge Mølle. Her nydes 2 retters menu. Derefter Naturama hvor storslåede udstillinger gør besøget til noget særligt. Medbringe kaffe til dagen.

Start dato: 14. maj 2020
Hjemmeside: http://www.fredericialaererkreds@dlf.org
Pris: 400,00/450,00

Oprettet: 15. januar 2020

National Vidensdag om Skoleskak 2020: Skoleskak og det Specialiserede område

Kan skoleskak være en gamechanger for elever i skolevanskeligheder? Og hvordan kan skoleskak hjælpe til meningsfulde og gode grundskoleforløb for de elever, som i dag er svære at få med i læringsfællesskabet? Dansk Skoleskak sætter spot på den nationale inklusionsdagsorden, og inviterer praktikere, skoleledere, forældre, forvaltninger og politikere til National Vidensdag 2020, hvor vi dykker ned i den nyeste viden om skoleskak og elever med særlige behov. Hør bl.a. hvordan Dansk Skoleskak, Egmont Fonden og 53 skoler skaber inkluderende børnefællesskaber gennem læringsprogrammet ’SFA – Skoleskak For Alle’ – målrettet elever med ADHD, autisme og generelle indlæringsvanskeligheder. I SFA er udviklet nye metoder for elever med særlige udfordringer, og forskere har undersøgt, hvad der virker. Skoleskakmetoden er spilbaseret læring (game based learning), der engagerer og motiverer eleverne. Den fælles fortælling fra undervisere over hele landet er, at når der er skoleskak – så sætter eleverne sig frivilligt til bordet, sammen! Læs mere og book din plads på www.skoleskak.dk/nationalvidensdag/

Start dato: 15. maj 2020
Hjemmeside: http://skoleskak.dk/nationalvidensdag/
Pris: 450 kr.

Oprettet: 9. marts 2020

Seniorer Kreds 112 - København

København,Mindelunden i Ryvangen, Fruhedsmuseet, Kanalrundfart. Håndmadder - På hjemturen, middag på Christian d. Vl's kro. Medbringe kaffe til dagen.

Start dato: 10. juni 2020
Hjemmeside: http://www.fredericialaererkreds@dlf.org
Pris: 550,00/600,00

Oprettet: 15. januar 2020

DET ØSTJYSKE H&D-SOMMERSTÆVNE i Hadsten

Det er med stor fornøjelse, at din faglige H&D-forening igen kan invitere dig og dit fagteam til Sommerstævne sammen med dit faglige netværk fra hele landet. Sommerstævnet i Østjylland holder i år flyttedag fra Hinnerup til Hadsten, hvor Østervangskolen stiller sine flotte H&D-lokaliteter til rådighed for to dages fordybelse i håndværk. Stævnet vil blive indledt med et miniforedrag af læringskonsulent Rikke Hyldahl Homann om: ” Hvad skal der læres i H&D-fagets begynder- og afslutningstrin”. Stævnet kan i år udbyde hele 9 vidt forskellige workshops, alle med 11 undervisningstimer. Otte workshops har fokus på håndværket og specielt på udskolingens H&D-valgfags forløb, men stævnet er bestemt også for H&D-lærere på mellemtrinnet! Som noget nyt i år, bliver der en særlig workshop målrettet den obligatoriske H&D-undervisning i 3. klasse. Kig nedenstående 9 workshopmuligheder igennem og vælg to i prioriteret rækkefølge ved tilmelding, men der arbejdes kun i een workshop over begge stævnedage. Tøv ikke med snarlig tilmelding, da der er ”først til mølle princip” på de begrænsede pladser på de enkelte workshops. Sted: Østervangskolen; Hammelvej 9, 8370 Hadsten. Overnatning er ikke med i prisen. Dog er gratis overnatning mulig på feltvis i klasselokale eller i eget telt/campingvogn efter aftale. Der kan anvises BB/hostel/hotel på egen regning ved forespørgsel. Tilmeldingsfrist: mandag d. 4. maj 2020 Spørgsmål vedr. tilmelding og betaling: Knud Nissen – skolekom22@hotmail.com Spørgsmål vedr. Sommerstævnet i øvrigt: Wisti Pedersen: 2367 7000 – wp@foraeldreskolen.dk

Start dato: 12. juni 2020
Slut dato: 13. juni 2020
Hjemmeside: http://xn--hndvrkogdesign-libt.dk/kurser/det-oestjyske-hd-sommerstaevne/
Pris: Pris: Kr. 1.400,-, medlemmer kr. 950,-, studerende medlemmer kr. 400,

Oprettet: 19. februar 2020

De 5 Musikdage 2020

Musiklærerforeningens ugekursus er for alle, der underviser i musik, både for dig der er ny i faget, og for dig der har undervist i mange år. På kurset får du mulighed for at dygtiggøre dig på dit niveau, og du får materialer og inspiration med hjem til et helt skoleår. Kurset er sammensat, så det dækker: Musikudøvelse Musikalsk skaben Musikforståelse I år har vi også ekstra fokus på VALGFAGET. I løbet af dagen følger du 4 hold. Det er muligt at vælge hold, der er målrettet til såvel indskoling, mellemtrin og udskoling. På aftenholdene er du selv i centrum og kan udfolde dig på dit eget instrument sammen med andre kursister. Derudover er fællesskor, fællesdans, jam og erfaringsudveksling også en stor del af kurset. På kurset vil der være mulighed for at købe undervisningsmaterialer fra Musiklærerforeningens forlag Dansk Sang. Vi glæder os til at dig i Bjerringbro til sommer Har du spørgsmål til kurset kontaktes: Bjørn Ringgard br@illerhuse.dk (tlf. 2664 9409) eller Karen Johansen karen@musiklaererforeningen.dk

Start dato: 26. juli 2020
Slut dato: 1. august 2020
Hjemmeside: http://www.musiklaererforeningen.dk/de-5-musikdage/
Pris: Medlemmer 6825 kr - ikke medlemmer 7825 kr - Studerende 1670 kr

Oprettet: 2. februar 2020

Filosofi med børn

Filosofi med børn Tirsdag d. 1. september Syddansk Universitet - Odense Auditorium O100 FORELØ BIGT PROGRAM 09:30: Morgenkaffe m. brød 10:00: Velkomst v. John Rydahl, Religionslærerforeningen 10:05: Hvad er filosofi med børn? Muligheder og udfordringer v. lektor Caroline Schaffalitzky (SDU) 10:40: Spørgsmål 10:50: Undervisning som et rum for undren v. cand.pæd.fil. Louise Nabe-Nielsen (Rum for undren) 11:20: Spørgsmål 11:30: Kaffepause 11:50: Workshops 1 om filosofi med børn i praksis v. Syddansk Universitet, Filosofipatruljen, Rum for undren og Religionslærerforeningen. 12:30: Frokost og udstilling 13:30: Præsentation af den tyske filosof Ekkehardt Martens’ tilgange til filosofi med børn v. lektorerne Inger Toftgaard Barrett og Marlene Printz Jellesen (UCN) 14:00: Spørgsmål 14:10: Workshops 2 om filosofi med børn i praksis v. Syddansk Universitet, Filosofipatruljen, Rum for undren og Religionslærerforeningen. 14:50: Kaffepause 15:10: Filosofi med børn vs. traditionel tilgang i religionsundervisningen v. post.doc Søren Sindberg Jensen (SDU) 15:45: Spørgsmål 15:55: Farvel og tak v. John Rydahl Tilmelding: Senest 1. august på: https://ucc.dk/aktuelt/konferencer/religionernes-dag-2020

Start dato: 1. september 2020
Hjemmeside: http://ucc.dk/aktuelt/konferencer/religionernes-dag-2020
Pris: kr. 950,-

Oprettet: 26. marts 2020

Musik i øst

Musik i Øst er et 2 dages internatkursus for alle, der underviser i musik i grundskolen. Kurset er både for dig som har mange års erfaring som musiklærer, for dig som er ny musiklærer og for dig som siger “hjælp jeg har musik på skemaet”. Valgfaget er også en del af dette års kursusprogram. Kurset er sammensat, så du kommer omkring sammenspil, skabende aktiviteter, dans og bevægelse samt sang og instrumentalspil. Udover ideer til din egen musikundervisning vil du få udvidet dit netværk og være en del af fællessang, jam, hygge og erfaringsudveksling. Kurset bliver afholdt på Sejergårdens musikefterskole i Tølløse. Vi bor 2 og 2 på elevernes værelser – du skal selv medbringe dyne eller sovepose. Der er plads til 60 kursister – tilmeldingsfrist d.15.6 Vi glæder os til at se dig til 2 forrygende døgn i september. Har du spørgsmål til kurset kontaktes: Christina Wagner crisdywa@gmail.com

Start dato: 17. september 2020
Slut dato: 19. september 2020
Hjemmeside: http://www.musiklaererforeningen.dk/musik-i-oest-2020/
Pris: Medlemmer 2500 kr - ikke medlemmer 3500 kr Dagskursister medlem 1600 kr - dagskursist ikke medlem 2100 kr - studerende 850 kr

Oprettet: 2. februar 2020