Kommende arrangementer

For at du kan oprette arrangementer, kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL

Klargøre eleverne i udskoling til livet efter folkeskolen, og de udfordringer der venter.

Unge der lider af angst, stress, depression og andre former for mistrivsel ses mere og mere. Dette finder i mindre grad sted allerede i folkeskolen. Jo hurtigere vi tager initiativet til, at gøre noget ved dette, jo hurtigere vil vi kunne forhindre udviklingen, da det højst sandsynligt kun vil blive værre med alderen. Hos Sundere Studie arbejder vi sundhedsfremmende, og vil igennem oplæg på folkeskoler, gøre eleverne bevidste om at disse lidelser finder sted og er ved at blive mere og mere almindelige. Ved foredragene på folkeskolerne vil vi klæde eleverne på til livet efter denne livsfase, og hvilke udfordringer der venter dem på gymnasiet og de øvrige ungdomsuddannelser. Skiftet fra 9. eller 10. klasse til gymnasiet er et stort spring, og kan for visse virke overvældende. Nye klasser, nye mennesker, nye lærere, nye fag osv. Det er også her, at forventningerne til eleverne stiger, både fra hjemmefronten, den unge selv, men også fra regeringen, som kommer til udtryk i de forskellige reformer og vedtagelser. Igennem reflekterende øvelser og ved at inddrage eleverne selv, vil vi forsøge at gøre dem mere målrettede og dermed motiverede til, at afslutte deres folkeskole på bedst muligvis. Tag kontakt nu, og find ud af indholdet af disse foredrag. Det er ikke forsent, at redde Danmarks fremtid.

Start dato: 14. september 2017
Slut dato: 31. maj 2018
Hjemmeside: http://www.sunderestudie.dk
Pris: 1499 eks. moms.

Oprettet: 19. august 2017

Lokal Vidensdag om Skoleskak, Silkeborg

Der afholdes vidensdage med fokus på netværksdannelse og vidensdeling mellem de deltagende skoler. Dansk Skoleskaks læringskonsulenter vil være til stede og bidrage med inspiration til det videre arbejde på egen skole. Alle interessede er velkomne til at deltage med en eller flere lærere og ledere. Lokal Vidensdag om skoleskak i Silkeborg afholdes på Langsøskolen, Hejrevej 25, 8600 Silkeborg. PROGRAM 13:00 Velkomst 13:10 Skoleskak i et udviklingsperspektiv 13:30 Netværk: Speed-dating om legeaftaler med dine naboskoler 14:15 Brain break og forfriskninger 14:45 Det bedste fra KAS-opgaverne 2015-2017 15:30 Idéudvikling: Hvad mangler Dansk Skoleskak på hylderne? 15:50 Tak for i dag Spørgsmål? Kontakt kas@skoleskak.dk / 3049 0580.

Start dato: 25. september 2017
Hjemmeside: http://skakshoppen.dk/shop/lokal-vidensdag-om-539p.html
Pris: Gratis

Oprettet: 9. august 2017

Lokal Vidensdag om Skoleskak, Randers

Der afholdes vidensdage med fokus på netværksdannelse og vidensdeling mellem de deltagende skoler. Dansk Skoleskaks læringskonsulenter vil være til stede og bidrage med inspiration til det videre arbejde på egen skole. Alle interesserede skoler er velkomne til at deltage med en eller flere lærere og ledere. Lokal Vidensdag om skoleskak i Randers på Læringscenter Randers, Slyngborggade 21, 8900 Randers C. PROGRAM 13:00 Velkomst 13:10 Skoleskak i et udviklingsperspektiv 13:30 Netværk: Speed-dating om legeaftaler med dine naboskoler 14:15 Brain break og forfriskninger 14:45 Det bedste fra KAS-opgaverne 2015-2017 15:30 Idéudvikling: Hvad mangler Dansk Skoleskak på hylderne? 15:50 Tak for i dag Spørgsmål? Kontakt kas@skoleskak.dk / 3049 0580.

Start dato: 26. september 2017
Hjemmeside: http://skakshoppen.dk/shop/lokal-vidensdag-om-543p.html
Pris: Gratis

Oprettet: 9. august 2017

Kunsten at lede kultur ind(e) i skolen

BØRN OG UNGE SKAL MØDE KUNST OG KULTUR I SKOLEN - MEN HVORFOR OG HVORDAN? Med skolereformen og den åbne skole er det ikke længere bare kulturlivets spillere, som står med en finger i vejret for at svare, nu er skoler og beslutningstagere i høj grad også kommet på banen med løsningsmodeller og viden med udgangspunkt i konkrete erfaringer. Gennem OPLÆG og WORKSHOPS sætte fokus på resultater gennem kunst og kultur, på dannelse og læring, på mål og formål. KEYNOTES: LENE TANGAARD, professor ved institut for Kommunikation og Psykologi, Aalborg Universitet; STEFAN HERMAN, rektor, Professionshøjskolen Metropol. MÅLGRUPPE: Skoleledere, skoleforvaltning, skole- og kulturpolitikere, pædagogiske læringscentre, kulturkonsulenter, skoletjenester, kulturinstitutioner og andre interesserede. TID: 10-16; STED: Comwell Sønderborg, tirsdag; ARRANGØRER: Kommunernes Forening for Pædagogiske Læringscentre, Skolelederforeningen, Vidensby Sønderborg, Alle I Spil og LMS – Levende Musik i Skolen

Start dato: 26. september 2017
Hjemmeside: http://www.musikitide.dk/konference.asp
Pris: 975,- inkl. moms

Oprettet: 15. august 2017

Skolefolkemøde

Sølvgades Skole og Anemone Teatret vil gerne invitere dig til skolefolkemøde i Kongens Have onsdag den 27. september 2017. Skolefolkemødet er fra 15.00 til 19.00 med 4 små politiske debatter og til sidst en stor paneldebat. Da vi gerne vil nuancere debatten omkring skolen og gøre opmærksom på de muligheder, der kan opstår ved et samarbejde omkring skolen, har vi valgt temaet ”Sammen om skolen” til vores skolefolkemøde. Vi har særligt fokus på den åbne skole og understøttende undervisning, som er de to elementer i skolereformen, der i høj grad kan bidrage til at arbejdet med virkelighedsnære problemstillinger ikke kun bliver et ideal, men en konkret praksis med handlinger bag. I får mulighed for at møde politikere fra Københavns Kommune samt Folketinget. Høre borgmestre og spidskandidater fra København debattere med undervisningsordførerne fra Folketingets partier. I får også mulighed for at opleve, hvordan partnerskaber kombinerer den understøttende undervisning med intentionerne i den åbne skole. I kan finde yderligere informationer, opdateringer og bidrage til debatten på www.facebook.com/skolefolkemode

Start dato: 27. september 2017
Hjemmeside: http://www.facebook.com/skolefolkemode
Pris: Arrangementet er gratis

Oprettet: 28. august 2017

Lokal Vidensdag om Skoleskak, Horsens

Der afholdes vidensdage med fokus på netværksdannelse og vidensdeling mellem de deltagende skoler. Dansk Skoleskaks læringskonsulenter vil være til stede og bidrage med inspiration til det videre arbejde på egen skole. Alle interesserede skoler er velkomne til at deltage med en eller flere lærere og ledere. PROGRAM 13:00 Velkomst 13:10 Skoleskak i et udviklingsperspektiv 13:30 Netværk: Speed-dating om legeaftaler med dine naboskoler 14:15 Brain break og forfriskninger 14:45 Det bedste fra KAS-opgaverne 2015-2017 15:30 Idéudvikling: Hvad mangler Dansk Skoleskak på hylderne? 15:50 Tak for i dag Spørgsmål? Kontakt kas@skoleskak.dk / 3049 0580.

Start dato: 27. september 2017
Hjemmeside: http://skakshoppen.dk/shop/lokal-vidensdag-om-542p.html
Pris: Gratis

Oprettet: 9. august 2017

Efteruddannelse i samfundsfag - EU's fremtid på spil

Kl. 14.00-17.00 på UCL Campus Odense, Niels Bohrs Allé 1, Odense. Lær at arbejde med DEOundervisnings nye rollespil "Spillet om EU’s fremtid", bliv opdateret på EU’s store udfordringer, få inspiration fra didaktikere og bliv fortrolig med konkrete materialer, du kan tage direkte med hjem i klasseværelset. Materialerne er gratis tilgængelige på www.undervisning.deo.dk. Den komplette, trykte version af spillet koster 800 kr. og kan købes på dagen. Specialtilbud: Op til 3 pladser for lærere fra samme skole + komplet, trykt version af spillet kan forudbestilles til en samlet pris på 1.200 kr. Skriv til dorte@deo.dk eller ring på tlf. 70 26 36 66.

Start dato: 27. september 2017
Hjemmeside: http://www.deo.dk/debatmoeder/jyllandfyn/2017-efteraar/eu%E2%80%99s-fremtid-paa-spil-%E2%80%93-odense/
Pris: 400 kr.

Oprettet: 15. august 2017

Gode temaer til fransk i 10. klasse

En af de store udfordringer i franskundervisningen i 10. klasse er, at eleverne møder med mange forskellige forudsætninger, og at deres sproglige niveau er meget spredt. Hvordan finder jeg gode, relevante temaer og tekster, hvor alle elever kan være med? Det arbejder vi med i løbet af eftermiddagen. Målgruppe: lærere der underviser i fransk i 10. klasse Indhold: • Relevante temaer, materialer og tekster • Differentieret tilrettelæggelse Instruktør: efterskolelærer Fanny Tarif. Kursustilrettelæggelse: Sproglærerforeningen, Fransk Fagudvalg. Tidspunkt: onsdag d. 27. september 2017 kl. 14-17. Sted: Svenstrup Efterskole, Dybsøvej 64, Svenstrup, 4700 Næstved. Tilmelding: www.sproglaererforeningen.dk senest d. 31. august 2017.

Start dato: 27. september 2017
Hjemmeside: http://sproglaererforeningen.dk
Pris: medlemmer 450 kr., ikke-medlemmer 550 kr.

Oprettet: 7. juni 2017

AFS Interkultur og Globaleskolepartnerskaber afholder konference om kulturmøder i undervisningen

AFS Interkultur og Globale Skolepartnerskaber inviterer til konference om Interkulturel læring i grundskolen den 28. september 2017 i København. Dagen byder på en række oplæg, som belyser interkulturel læring fra forskellige vinkler, cases, gode og dårlige erfaringer og giver konkrete eksempler på, hvordan man kan skabe kulturmøder og arbejde med udvikling af kulturforståelse og interkulturelle kompetencer i praksis. Vi får blandt andet besøg af Iben Jensen, professor ved Institut for Læring og Filosofi, der vil tale om, hvordan vi kan udvikle interkulturel kompetence hos børn og unge. Dagen byder på flere spændende foredragsholdere, så se det fulde program og tilmeld dig her http://d22dvihj4pfop3.cloudfront.net/wp-content/uploads/sites/54/2016/09/16095735/Konference-om-interkulturel-l%C3%A6ring-Program-og-tilmelding.pdf

Start dato: 28. september 2017
Hjemmeside: http://www.afs.dk/interkulturel-laering/
Pris: 0

Oprettet: 29. august 2017

Gratis PowerPoint webinar!

Til alle dem der gerne vil opfriske deres PowerPoint færdigheder, bliver der arrangeret et gratis PowerPoint webinar. Raul Peña er en erfaren herre indenfor værktøjet og han vil gennemgå sine tips og tricks således at du kan blive bedre til at lave flotte PowerPoint præsentationer på en hurtig og simpel måde. Webinaret er gratis. Tilmelding sker her på siden: https://www.cuponation.dk/tag/powerpoint-webinar

Start dato: 28. september 2017
Hjemmeside: http://www.cuponation.dk/tag/powerpoint-webinar
Pris: 0

Oprettet: 8. september 2017

Workshop om matematik for tosprogede elever (AARHUS)

Underviser du tosprogede elever i matematik? Mangler du inspiration til din matematikundervisning? Har du brug for sparring? Eller er du interesseret i matematikundervisning for tosprogede elever? I løbet af efteråret afholdes tre workshops om matematikundervisning for tosprogede elever. Arrangementerne henvender sig primært til undervisere i modtageklasser og matematiklærere, som underviser tosprogede elever. På workshoppen får du: - Et fagligt oplæg om matematikundervisning for tosprogede elever - Inspiration og undervisningsidéer til matematiktimerne - Mulighed for at sparre med kollegaer om faglige, kulturelle og sociale udfordringer Arrangementerne er gratis, og vi sørger for kaffe, kage og frugt 😊 Tilmelding skal ske på multimath@outlook.dk. Har du emner, som du ønsker sparring på, må du gerne kontakte os inden arrangementet. Hvem står bag? Vi er tre lærerstuderende fra Aarhus, som har afsluttet matematik og er specialiseret i matematik-undervisning for elever i matematikvanskeligheder, herunder særligt tosprogede elever. I 2015 ud-viklede vi et matematikspil og stiftede virksomheden Multi Math I/S. I dag har vi tre matematikspil på markedet, og derudover ønsker vi at inspirere og oplyse lærere, idet vi arbejder ud fra en vision om at give tosprogede, børn med sproglige udfordringer og flygtningebørn i hele verden mulighed for og lyst til at udvikle matematiske færdigheder og kompetencer. Vil du vide mere, så tjek facebookbegivenheden: https://www.facebook.com/events/1192458764192811/

Start dato: 28. september 2017
Hjemmeside: http://www.multimath.dk
Pris: Gratis - men tilmelding påkrævet

Oprettet: 31. august 2017

Håndværk og design workshop og netværkdannelse

Da flere oplever at mangle personer at sparre med i det daglige, i forhold til håndværk og design, afholdes workshop på Skælskør Skole. For at danne netværk. Vi skal bl.a dele gode erfaringer, frustrationer, lokaler, snakke om prioriteringen af faget på de enkelte skoler, den praksisfaglige vurdering af eleverne i 8. kl., og selvfølgelig være praktiske med egne hænder imens. Jeg har booket håndværk og design lokalet. Hvis du er interesseret, så meld dig til hos mig på: katrine.dalindiduch@gmail.com eller ring på 22447333 Vel mødt!

Start dato: 28. september 2017
Hjemmeside:
Pris: gratis. Tilmelding på katrine.dalindiduch@gmail.com

Oprettet: 14. september 2017

Master i Pædagogisk Ledelse (MPL) inviterer til informationsmøde i Aalborg.

Har I brug for en pædagogisk leder, der kan gå foran med at sætte retning for institutionens pædagogiske arbejde? Forskningsbaseret undervisning i at skabe professionelle læringsfællesskaber, der styrker læring og trivsel. Overvejer du at søge ind på Master i Pædagogisk Ledelse? Så kom til informationsmøde og hør mere om det faglige indhold. Bliv klogere på uddannelsens perspektiver og relevans i forhold til dit eget arbejdsområde eller interesseområde. Der bliver formentlig – i lighed med i 2017 – mulighed for at tage enkeltmodulet: Pædagogisk Ledelse i Praksis. Ansøgningsfrist: 1. maj 2018. Studiestart: 1. september 2018. Tilmelding til informationsmødet senest fredag 29. september 2017

Start dato: 2. oktober 2017
Hjemmeside: http://kortlink.dk/aau/rcd8
Pris: Gratis

Oprettet: 18. september 2017

Lokal Vidensdag om Skoleskak, Skanderborg

Der afholdes vidensdage med fokus på netværksdannelse og vidensdeling mellem de deltagende skoler. Dansk Skoleskaks læringskonsulenter vil være til stede og bidrage med inspiration til det videre arbejde på egen skole. Alle interesserede skoler er velkomne til at deltage med en eller flere lærere og ledere. PROGRAM 13:00 Velkomst 13:10 Skoleskak i et udviklingsperspektiv 13:30 Netværk: Speed-dating om legeaftaler med dine naboskoler 14:15 Brain break og forfriskninger 14:45 Det bedste fra KAS-opgaverne 2015-2017 15:30 Idéudvikling: Hvad mangler Dansk Skoleskak på hylderne? 15:50 Tak for i dag Spørgsmål? Kontakt kas@skoleskak.dk / 3049 0580.

Start dato: 3. oktober 2017
Hjemmeside: http://skakshoppen.dk/shop/lokal-vidensdag-om-544p.html
Pris: Gratis

Oprettet: 9. august 2017

Master i Innovation og Kreativt Læringsdesign (KREA) inviterer til informationsmøde i Aalborg

Bliv uddannet til at arbejde med kreative og eksperimenterende undervisningsformer. Forskningsbaseret undervisning i kreativet, entreprenørskab og innovation. Overvejer du at søge ind på KREA-uddannelsen med studiestart 1. februar 2018? Så kom til informationsmøde, hvor du kan høre mere om denne spændende og nye masteruddannelse, der er en specialisering under Master i Læreprocesser. Underviser og koordinator på uddannelsen, Julie Borup Jensen, vil fortælle om uddannelsens faglige indhold og om de spændende perspektiver, den åbner for dig og din arbejdsplads. Kom og få svar på eventuelle spørgsmål. Tilmelding til informationsmødet senest fredag 29. september

Start dato: 4. oktober 2017
Hjemmeside: http://kortlink.dk/aau/rcd5
Pris: Gratis

Oprettet: 19. september 2017

Workshop om matematik for tosprogede elever (HERNING)

Underviser du tosprogede elever i matematik? Mangler du inspiration til din matematikundervisning? Har du brug for sparring? Eller er du interesseret i matematikundervisning for tosprogede elever? I løbet af efteråret afholdes tre workshops om matematikundervisning for tosprogede elever. Arrangementerne henvender sig primært til undervisere i modtageklasser og matematiklærere, som underviser tosprogede elever. På workshoppen får du: - Et fagligt oplæg om matematikundervisning for tosprogede elever - Inspiration og undervisningsidéer til matematiktimerne - Mulighed for at sparre med kollegaer om faglige, kulturelle og sociale udfordringer Arrangementerne er gratis, og vi sørger for kaffe, kage og frugt 😊 Tilmelding skal ske på multimath@outlook.dk. Har du emner, som du ønsker sparring på, må du gerne kontakte os inden arrangementet. Hvem står bag? Vi er tre lærerstuderende fra Aarhus, som har afsluttet matematik og er specialiseret i matematik-undervisning for elever i matematikvanskeligheder, herunder særligt tosprogede elever. I 2015 ud-viklede vi et matematikspil og stiftede virksomheden Multi Math I/S. I dag har vi tre matematikspil på markedet, og derudover ønsker vi at inspirere og oplyse lærere, idet vi arbejder ud fra en vision om at give tosprogede, børn med sproglige udfordringer og flygtningebørn i hele verden mulighed for og lyst til at udvikle matematiske færdigheder og kompetencer. Vil du vide mere, så tjek facebookbegivenheden: https://www.facebook.com/events/1370339626398715/

Start dato: 5. oktober 2017
Hjemmeside: http://www.multimath.dk
Pris: Gratis - men tilmelding påkrævet

Oprettet: 31. august 2017

Edcamp København

Edcamp.dk er en nonkonference, hvor deltagerne sammen skaber indholdet. Her bliver der talt skole, udvikling af skolen og sparret på de vildeste ideer og erfaringer.

Start dato: 7. oktober 2017
Hjemmeside: http://www.facebook.com/edcampdk/
Pris: Gratis

Oprettet: 10. august 2017

Digital undervisning og formidling i kulturfagene - Årskonference i Falihos

Tid: 10-16 Sted: TrainLab, Danmarks Jernbanemuseum - Odense

Start dato: 7. oktober 2017
Hjemmeside: http://www.falihos.dk/arrangementer/rskonference-2017/
Pris: Gratis for medlemmer af FALIHOS – institutioner kan sende 4 deltagere - 300kr for ikke-medlemmer

Oprettet: 29. august 2017

Master i Innovation og Kreativt Læringsdesign (KREA) inviterer til informationsmøde i København

Bliv uddannet til at arbejde med kreative og eksperimenterende undervisningsformer. Forskningsbaseret undervisning i kreativet, entreprenørskab og innovation. Overvejer du at søge ind på KREA-uddannelsen med studiestart 1. februar 2018? Så kom til informationsmøde, hvor du kan høre mere om denne spændende og nye masteruddannelse, der er en specialisering under Master i Læreprocesser. Underviser og koordinator på uddannelsen, Julie Borup Jensen, vil fortælle om uddannelsens faglige indhold og om de spændende perspektiver, den åbner for dig og din arbejdsplads. Kom og få svar på eventuelle spørgsmål. Tilmelding til informationsmødet senest fredag 29. september

Start dato: 9. oktober 2017
Hjemmeside: http://kortlink.dk/aau/rcd6
Pris: Gratis

Oprettet: 19. september 2017

Workshop om matematik for tosprogede elever (ODENSE)

Underviser du tosprogede elever i matematik? Mangler du inspiration til din matematikundervisning? Har du brug for sparring? Eller er du interesseret i matematikundervisning for tosprogede elever? I løbet af efteråret afholdes tre workshops om matematikundervisning for tosprogede elever. Arrangementerne henvender sig primært til undervisere i modtagerklasser og matematiklærere, som underviserne tosprogede elever. På workshoppen får du: - Et fagligt oplæg om matematikundervisning for tosprogede elever - Inspiration og undervisningsidéer til matematiktimerne - Mulighed for at sparre med kollegaer om faglige, kulturelle og sociale udfordringer Arrangementerne er gratis, og vi sørger for kaffe, kage og frugt 😊 Tilmelding skal ske på multimath@outlook.dk. Har du emner, som du ønsker sparring på, må du gerne kontakte os inden arrangementet. Hvem står bag? Vi er tre lærerstuderende fra Aarhus, som har afsluttet matematik og er specialiseret i matematik-undervisning for elever i matematikvanskeligheder, herunder særligt tosprogede elever. I 2015 ud-viklede vi et matematikspil og stiftede virksomheden Multi Math I/S. I dag har vi tre matematikspil på markedet, og derudover ønsker vi at inspirere og oplyse lærere, idet vi arbejder ud fra en vision om at give tosprogede, børn med sproglige udfordringer og flygtningebørn i hele verden mulighed for og lyst til at udvikle matematiske færdigheder og kompetencer. Vil du vide mere tjek facebookbegivenheden: https://www.facebook.com/events/1910588489194054/

Start dato: 9. oktober 2017
Hjemmeside: http://www.multimath.dk
Pris: Gratis - men tilmelding påkrævet

Oprettet: 31. august 2017