Talblindhed
0   41

Lærerprofession: Årets bedste lærerdiplomprojekt handler om talblindhed

Det skal være lige så legalt at være talblind som at være ordblind, mener Helle Hillebrandt Møller, matematikvejleder på Vildbjerg Skole. Hendes PD-projekt om talblindhed og den kommende talblindhedstest har netop fået Lærerprofession.dk's hovedpris.

Den radikale undervisningsordfører Lotte Rod måtte nøjes med at tale via video efter at have været i kontakt med en coronasmittet. Hun skulle ellers have overrake priserne for årets bedste Pædagogisk Diplom-projekter ved Lærerprofession.dk's prisfest på Campus Carlsberg fredag eftermiddag. Førsteprisen på 10.000 kr. fra LB Foreningen og et boggavekort 3.000 kr. fra Akademisk Forlag gik altså til Helle Hillebrandt Møller.

"Et velargumenteret, øjenåbnende og vigtigt projekt", hed det bl.a. i begrundelsen. "Hun forener relevant teori og forskning med den talblindes perspektiv, der udfolder sig løbende gennem projektet via interview med casepersonen Frederik og dennes far".

Læs interview med Helle Hillebrandt Møller i Folkeskolen i næste uge. 

Andenprisen på 8000 kr. og et boggavekort gik til Rikke Øvad for hendes projekt om begrebet "hackschooling", der stammer fra en amerikanske families beslutning om at tage deres barn ud af skolen efter den berømte TEDX-foredrag om skolen som kreativitetsdræber. 

Artiklen fortsætter under banneret

"Gennem sikker anvendelse af relevant teori argumenterer Rikke Øvad for, at skolen lader sig inspirere af "et passions- og interessedrevet 'hackermindset'", lød det bl.a. i dommerkomiteens motivation. "Projektet initierer fordomsfrit en vigtig pædagogisk-didaktisk diskussion som dommerkomiteen hermed opfordrer til at føre videre".

Tina Joost modtog tredjeprisen for sit projekt, der undersøger  udfordringen med at styrke og evaluere elevernes sprogtilegnelse i den flersprogede kontekst i danske skoler i Sydslesvig. 

"På forbilledlig vis demonstrerer dette projekt, hvordan den analytisk opmærksomme og teoretisk velinformerede undersøgelse af en velafgrænset problemstilling også får relevans i en bredere kontekst - simpelthen i kraft af sin kvalitet", hed det bl.a. i begrundelsen.

Læs reportagen fra dagens prisfest på folkeskolen.dk/lærerprofession.dk i morgen lørdag.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

De bedste professionsbachelorprojekter og pædagogiske diplomprojekter

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.429 andre er allerede tilmeldt

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.315 andre er allerede tilmeldt

Netværket Dansk som andetsprog er for alle, som underviser i dansk som andetsprog eller har interesse for undervisning af flersprogede elever og nyankomne.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
981 andre er allerede tilmeldt