Danske Skoleelever og DI er gået sammen: "Vi vil løfte folkeskolen"

Bedre sprogkundskaber, bedre kompetencer i dansk og matematik og så teknologiforståelse som fast fag i 3.– 6. klasse. Sådan lyder det i et skoleudspil fra Dansk Industri og Danske Skoleelever. 95 procent skal have mindst 02 i dansk og matematik, skriver de.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Der er mange områder, hvor folkeskolen halter, og det går ud over eleverne. I det her udspil, tager vi sammen med Dansk Industri fat i nogle af de allervigtigste områder, så folkeskolen kan få det løft, som vi har efterspurgt i mange år", siger formand for Danske Skoleelever Esther Vyff i en fælles pressemeddelelse.

DI og Danske Skoleelever foreslår i udspillet, at der indføres et nyt nationalt mål om, at 95 procent eleverne forlader folkeskolen med en karakter på mindst 02 i både dansk og matematik. Baggrunden for forslaget er, at de to organisationer mener, at alt for mange unge går ud af folkeskolen uden tilstrækkelige kompetencer i de to fag.

Eleverne og DI foreslår flere penge til to-lærerordninger for at løfte folkeskolen, ligesom der skal gives noget ekstra til de fagligt stærke elever.

Teknologiforståelse: 29 ud af 46 skoler fortsætter - på hver sin måde

I pressemeddelelsen fortæller de to organisationer at teknologiforståelse skal være et helt nyt, obligatorisk fag i folkeskolen. Baggrunden er, at arbejdsmarkedet fremover stiller krav om langt bedre digitale og teknologiske kompetencer.

"Hvis vi ikke gør noget for at styrke elevernes digitale og teknologiske kundskaber, risikerer vi, at vi taber eleverne på vejen. Allerede nu stiger kravene til at forstå og anvende teknologi. Teknologiforståelse er centralt for alle på linje med at kunne læse og regne - og ikke kun for fremtidens it-specialister og ingeniører", siger Mette Fjord Sørensen i pressemeddelelsen.

 

 

Læs mere

Udspillet (syv sider)