Mange lærere oplever, at  læringsmålstyringen stadig dominerer på deres skoler - der er brug for, at KL og DLF yder aktiv dødshjælp, mener Anders Bondo.
Mange lærere oplever, at læringsmålstyringen stadig dominerer på deres skoler - der er brug for, at KL og DLF yder aktiv dødshjælp, mener Anders Bondo.

Anders Bondo: Der er kommercielle interesser i læringsmålstyring

Den læringsmålstyrede undervisning er forlængst erklæret død. Alligevel lever målstyringen på en del skoler, lød det i dag i lærerformand Anders Bondos beretning. Der er såvel økonomiske som kommercielle interesser på spil, mener han.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Kommuner har investeret i læringsplatforme koblet sammen med elektronisk baserede undervisningsmaterialer, der igen er koblet op på de mange tidligere obligatoriske læringsmål. Nogle kommuner har svært ved at acceptere, at investeringen måske er mere eller mindre spildt, og firmaerne bag platforme og undervisningsmateriale kæmper for at fastholde markedsandele. Begge dele er måske forståeligt, men samtidigt bekymrende. Vi må fastholde, at teknologien ikke skal styre undervisningen, og at alle elever har ret til en undervisning, der ikke er underlagt kommercielle interesser",  sagde Anders Bondo i sin mundtlige beretning ved åbningen af Danmarks Lærerforenings kongres i København i dag.

"Derfor er det også positivt, at der nu er rejst en debat om fondsmidlernes betydning for det offentlige uddannelsessystem", tilføjede Anders Bondo.

"Vi stiller på ingen måde ublu krav i forhandlingerne, men vi kan naturligvis ikke acceptere, at lærere ansat af Sputnik får dårligere vilkår end de lærere, der udfører de samme opgaver i kommunalt regi. Det vil dels være helt urimeligt for de pågældende lærere og vil underminere overenskomsterne på det offentlige område, dels vil det blot sætte yderligere skub i en privatisering af uddannelse i Danmark som ingen i fagbevægelsen kan være interesseret i - ja som i bund og grund ingen i det danske samfund, der tænker ud over en hurtig profit, kan være interesseret i", sagde Anders Bondo og opfordrede kommunerne til at  opsige aftalerne med firmaer, der ikke har indgået overenskomst for en væsentlig del af personalegruppen.

Powered by Labrador CMS