DLF-kongres '19
3   58

Lærerforeningen til KL: Vent med Aula til næste år

Danmarks Lærerforening har henvendt sig til KL og opfordret til, at man først går i luften med Aula som erstatning for Skoleintra efter sommerferien, fortalte Anders Bondo i dag på DLF's kongres.

Et arbejdsmiljø, hvor stadigt flere af lærere vælger at gå på deltid for at holde til arbejdspresset, og hvor fysisk og psykisk vold er blevet en del af hverdagen, var et af emnerne i Anders Bondo Christensens mundtlige beretning på Lærerforeningens kongres i København i dag. 

"Lige nu oplever vi blandt medlemmerne stor frygt for, at implementeringen af det nye planlægnings- og kommunikationssystem Aula midt i et skoleår vil presse arbejdsmiljøet yderligere. Og jeg bliver nødt til at sige det: De tilbagemeldinger, vi får fra lærere og skoler, der er gået i gang, er absolut ikke beroligende".

"Vi har derfor skrevet til KL med en opfordring til, at Aula implementeres i forbindelse med planlægningen af det næste skoleår, med mindre lærere og ledere aktivt har meddelt, at de er klar tidligere. KL har meldt tilbage, at Kombit - firmaet bag Aula - giver udtryk for, at langt de fleste kommuner vurderer, at de er klar til at tage Aula i brug i uge 43", sagde Anders Bondo til klapsalver i salen i København. Udmeldingen kommer efter, at flere kommuner, blandt andre Sorø, Horsens og Køge, lokalt har besluttet at lade deres skoler vente med at tage Aula i brug.

"Men det kan vel kun være lærere og ledere på den enkelte skoler, der kan vurdere, om de er klar? Dårlig implementering vil presse arbejdsmiljøet og samtidig give Aula en rigtig dårlig start. Det kan ingen være tjent med, og derfor håber jeg, at KL vil bakke op om vores opfordring".

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.887 andre er allerede tilmeldt

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
633 andre er allerede tilmeldt