'Jeg savner penge til et generelt løft af folkeskolen. Der er i den grad brug for, at der er flere lærere til at løfte opgaven. Det er helt åbenlyst', siger Gordon Ørskov Madsen.
"Jeg savner penge til et generelt løft af folkeskolen. Der er i den grad brug for, at der er flere lærere til at løfte opgaven. Det er helt åbenlyst", siger Gordon Ørskov Madsen.

DLF og LL: Positivt med penge til læreruddannelsen - men der skal flere til

125 millioner ekstra årlige kroner er et godt skridt på vejen mod at realisere anbefalingerne til en ny læreruddannelse, lyder det fra de lærerstuderende og DLF. Men der skal stadig findes penge i forhandlingerne, hvis praktikken skal styrkes. Lærerforeningen savner desuden penge til at løfte inklusionsopgaven.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Finansminister Nicolai Wammen (S) var klar i mælet, da regeringen i dag fremlagde den finanslov, den har vedtaget sammen med SF, Enhedslisten, Radikale, Alternativet og Kristendemokraterne.

Der er tale om en historisk stram finanslov, som dog holder hånden under velfærden, lod han de fremmødte journalister vide.

Regeringens eget udspil fra august var i forvejen stramt, og i den endelige aftale er statsbudgettets livrem spændt for to milliarder kroner yderligere ind.

Alligevel blev der råd til at prioritere flere tiltag på skoleområdet. Klasseloftet nedsættes fra 28 til 26 elever for børnehaveklassen til og med 2. klasse, det bliver lettere at udsætte skolestarten, og så blev der afsat penge til læreruddannelsen.

"Med løftet af læreruddannelsen på finansloven kan vi tilbyde endnu flere af vores studerende et styrket praksissamarbejde, og jeg håber, at det i fremtiden vil blive muligt, at alle vores lærerstuderende kommer tæt på skolerne under hele deres uddannelse. Det vil dog kræve yderligere investeringer", forklarer Jakob Harder.

DLF: Mangler penge til inklusion

DLF: Mangler penge til inklusion

Gordon Ørskov Madsen er også godt tilfreds med planerne i finansloven om at sænke klasseloftet i de yngste klasser og at give bedre muligheder for at udskyde skolestarten.

"Foreløbigt i de yngste klasser vil man kunne varetage opgaven bedre, når der er færre elever i klassen - særligt i kombination med, at der kan laves flere timer med to lærere i undervisningen. Det er vigtige skridt på vejen", siger han.

Statistikkerne viser, at den gennemsnitlige klassekvotient faktisk er faldet i løbet af de seneste år. Men der er problemer med meget store klasser nogle steder, påpeger Gordon Ørskov Madsen.

"Det gør noget ved de allerstørste klasser, og det er fornuftigt", siger han.

Lærerformanden havde dog håbet på penge på finansloven til den inklusionsopgave, der fortsat fylder meget ude i på skolerne, påpeger han.

Det er en af de ting, der i nærmeste fremtid skal drøftes i sektorpartnerskabet Sammen om Skolen, hvor Gordon Ørksov Madsen håber på politisk vilje til løbende at sætte penge af til de løsninger, man diskuterer sig frem til.

"Det er vigtige elementer, der er med på finansloven, som er et godt og positivt skridt på vejen. Men i takt med at vi finder de fælles løsninger om en bedre folkeskole, vil der være behov for yderligere finansiering".

Er der andet, du savner i finansloven?

"Jeg savner penge til et generelt løft af folkeskolen. Der er i den grad brug for, at der er flere lærere til at løfte opgaven. Det er helt åbenlyst", siger Gordon Ørskov Madsen og tilføjer:

"Jeg savner også penge til efteruddannelse. Det har igen noget med inklusionsopgaven at gøre. Hvis man skal lave en undervisning, der tilgodeser alle elever, men den mangfoldighed af elever, vi har, har vi brug for et generelt løft".

"Det er noget af det, vi diskuterer i Sammen om Skolen på mange leder og kanter: Hvordan vi kan udvikle undervisningen og gøre den mere alsidig, og hvordan vi kan gøre lærerne dygtigere. Det er et skridt på vejen, men der er brug for flere initiativer fremadrettet".

Powered by Labrador CMS