Skriftlige prøver
0   0

Prøven i skriftlig dansk kortvarigt lukket for elever med forlænget tid

Elever med forlænget tid til afgangsprøven i skriftlig dansk fik i går lukket for prøven, da den ordinære tid var gået. Efter få minutter blev der igen åbnet for prøven, men det må bare ikke ske, at der overhovedet bliver lukket, siger en lærer til otte elever med særlige behov.

Når elever med særlige behov får bevilget ekstra tid til skriftlige prøver, skal de ikke udsættes for, at der bliver lukket for prøverne, når den ordinære tid er gået. Det mener Janne Sabroe fra 10. klasse Gribskov. Ikke desto mindre var det netop, hvad hun oplevede med otte elever i går. De var alle klar til at fortsætte i 80 minutter ekstra med prøven i skriftlig dansk, men der blev fra centralt hold lukket ned for prøven efter ordinær tid.

"Uni-C opdagede selv fejlen, så der gik højst fem minutter før, vi var oppe at køre igen. Hos os opdagede eleverne ikke, at der havde været lukket, fordi alle havde de to opgaver åbne, som de skulle arbejde i. Men hvis de havde haft dem lukket og skulle åbne dem igen, havde de ikke kunnet gøre det", fortæller Janne Sabroe.

Ordblinde elever har det svært nok i forvejen

Det er for dårligt, at der overhovedet blev lukket for prøven, mener Janne Sabroe, som i sin fritid er formand for Nordsjællandskredsen i Ordblindeforeningen og også sidder i foreningens hovedbestyrelse, hvor hun er formand for politisk udvalg.

Artiklen fortsætter under banneret

"I går var katastrofen ikke så stor, men det er ikke i orden, at der bliver lukket. Det skyldes højst sandsynligt en menneskelig fejl, men når der står i bekendtgørelsen, at elever med særlige behov kan få op til 80 minutter ekstra prøvetid, skal der ikke lukkes for prøven".

Janne Sabroes otte elever fordeler sig på fem ordblinde og tre tosprogede, som kun har gået i skole i Danmark i tre år.

"Ordblinde elever har det svært nok i forvejen, så når der uretmæssigt bliver lukket for en prøve, risikerer deres frustrationer at blive endnu større. Derfor blev jeg så tosset, at jeg skrev et indlæg om det på Ordblindenetværket", fortæller Janne Sabroe.

Lukning giver i den grad grå hår i hovedet

Ordblindenetværket drives af Styrelsen for Undervisning og Kvalitet og er for læsekonsulenter, læsevejledere og lærere, som har elever, der bruger læse- og skriveteknologi i den almindelige undervisning.

Under overskriften 'Uni-C har lukket for 10. klasses prøverne før tid' skrev Janne Sabroe:
"
Vores elever med forlænget tid fik i dag lukket for prøven, da ordinær tid var forbi. Heldigvis blev det opdaget hurtigt. Men det giver i den grad grå hår i hovedet".

Tilføjet fredag den 4. maj kl. 9.30:

Styrelsen for It og Læring fortæller, at en fejl i opsætningen af prøvesystemet betød, at flere elever ikke kunne åbne deres prøvesæt igen, hvis de havde lukket det ned. Styrelsen kunne dog hurtigt identificere fejlen og lover, at den vil ikke påvirke de øvrige prøver, som gennemføres i disse dage og frem til den 14. maj. Du kan læse mere via dette link:

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.260 andre er allerede tilmeldt

Netværket Dansk som andetsprog er for alle, som underviser i dansk som andetsprog eller har interesse for undervisning af flersprogede elever og nyankomne. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
612 andre er allerede tilmeldt

UU-vejledernetværket er for alle, der arbejder i Ungdommens Uddannelsesvejledning eller interesserer sig for området. I samarbejde med UU-forum i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
364 andre er allerede tilmeldt

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.871 andre er allerede tilmeldt