Afgangsprøver
0   1

Styrelse: Fejl i prøvesystemet vil ikke påvirke andre skriftlige prøver

Den fejl, som betød, at prøven i dansk, skriftlig fremstilling i 10. klasse i onsdags kortvarigt blev lukket ned for elever med ekstra prøvetid, vil ikke påvirke de øvrige skriftlige prøver. Det lover Styrelsen for It og Læring, som beklager den uro, fejlen skabte.

Styrelsen for It og Læring bekræfter overfor folkeskolen.dk, at der onsdag klokken 17 indtraf en fejl i ministeriets prøvesystem testogprøver.dk under prøven i FP10 dansk skriftlig fremstilling.

En fejl i opsætningen af systemet betød, at flere elever, som på grund af et særligt behov havde fået bevilget ekstra tid til prøven, ikke kunne åbne deres prøvesæt igen, hvis de havde lukket det ned.

Artiklen fortsætter under banneret

Cirka 25 skoler ud af omkring 500 mulige henvendte sig til styrelsen med problemstillingen, og de fik dispensation til at give de berørte elever adgang til prøvesættet via plan b.

Aktuelle skriftlige prøver

Fra 2. til 14. maj gennemføres folkeskolens skriftlige prøver på de cirka 1.750 prøveafholdende skoler. De fleste prøver gennemføres i ministeriets prøvesystem.

  • I onsdags blev prøven i FP9 dansk, skriftlig fremstillig gennemført af cirka 65.000 elever. Samme eftermiddag blev prøven i FP10 dansk, skriftlig fremstilling gennemført af omkring 30.000 elever.
  • I går gennemførte cirka. 65.000 elever den selvrettende prøve i FP9 matematik uden hjælpemidler.
  • Her i formiddag er cirka 65.000 elever i gang med den selvrettende prøve i FP9 dansk, læsning og retskrivning.

"Skolerne har kunnet forlænge prøvetiden for de elever, der blev berørt, men det skabte naturligvis uro, hvilket er meget beklageligt", lyder det fra styrelsen.

Fejlen blev hurtigt identificeret

Janne Sabroe fra 10. klasse Gribskov havde otte elever med forlænget tid siddende til prøven, da systemet lukkede ned. Selv om hendes elever ikke nåede at opdage fejlen, synes hun, det er for dårligt, at det overhovedet kunne ske.

"Katastrofen var ikke så stor, fordi der hurtigt blev åbnet igen, men når der står i bekendtgørelsen, at elever med særlige behov kan få op til 80 minutter ekstra prøvetid, skal der ikke lukkes for prøven", siger Janne Sabroe, som blandt andet havde fem ordblinde elever med ekstra tid.

"Ordblinde elever har det svært nok i forvejen, så når der uretmæssigt bliver lukket for en prøve, risikerer deres frustrationer at blive endnu større", siger Janne Sabroe. som i sin fritid er formand for Nordsjællandskredsen i Ordblindeforeningen og også sidder i foreningens hovedbestyrelse, hvor hun er formand for politisk udvalg.

Styrelsen for It og Læring kunne hurtigt identificere fejlen og lover, at den ikke vil påvirke de øvrige prøver, som gennemføres i disse dage og frem til den 14. maj.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
9.223 andre er allerede tilmeldt

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
11.383 andre er allerede tilmeldt
Få mere specialpædagogik

VIDSTE DU, at du lige nu er på Folkeskolens netværk for specialpædagogik?

Tilmeld dig på netværket og få en mail hver anden uge med alt det nyeste.

Netværket Specialpædagogik