Styrelsen for It og Læring beklager den uro, det skabte, at der blev lukket for prøven i dansk for elever med forlænget tid.

Styrelse: Fejl i prøvesystemet vil ikke påvirke andre skriftlige prøver

Den fejl, som betød, at prøven i dansk, skriftlig fremstilling i 10. klasse i onsdags kortvarigt blev lukket ned for elever med ekstra prøvetid, vil ikke påvirke de øvrige skriftlige prøver. Det lover Styrelsen for It og Læring, som beklager den uro, fejlen skabte.

Publiceret Senest opdateret

Aktuelle skriftlige prøver

Fra 2. til 14. maj gennemføres folkeskolens skriftlige prøver påde cirka 1.750 prøveafholdende skoler. De fleste prøver gennemføresi ministeriets prøvesystem.

  • I onsdags blev prøven i FP9 dansk, skriftlig fremstilliggennemført af cirka 65.000 elever. Samme eftermiddag blev prøven iFP10 dansk, skriftlig fremstilling gennemført af omkring 30.000elever.
  • I går gennemførte cirka. 65.000 elever den selvrettende prøve iFP9 matematik uden hjælpemidler.
  • Her i formiddag er cirka 65.000 elever i gang med denselvrettende prøve i FP9 dansk, læsning og retskrivning.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Styrelsen for It og Læring bekræfter overfor folkeskolen.dk, at der onsdag klokken 17 indtraf en fejl i ministeriets prøvesystem testogprøver.dk under prøven i FP10 dansk skriftlig fremstilling.

En fejl i opsætningen af systemet betød, at flere elever, som på grund af et særligt behov havde fået bevilget ekstra tid til prøven, ikke kunne åbne deres prøvesæt igen, hvis de havde lukket det ned.

Cirka 25 skoler ud af omkring 500 mulige henvendte sig til styrelsen med problemstillingen, og de fik dispensation til at give de berørte elever adgang til prøvesættet via plan b.

"Skolerne har kunnet forlænge prøvetiden for de elever, der blev berørt, men det skabte naturligvis uro, hvilket er meget beklageligt", lyder det fra styrelsen.

Fejlen blev hurtigt identificeret

Janne Sabroe fra 10. klasse Gribskov havde otte elever med forlænget tid siddende til prøven, da systemet lukkede ned. Selv om hendes elever ikke nåede at opdage fejlen, synes hun, det er for dårligt, at det overhovedet kunne ske.

Prøven i skriftlig dansk kortvarigt lukket for elever med forlænget tid

"Katastrofen var ikke så stor, fordi der hurtigt blev åbnet igen, men når der står i bekendtgørelsen, at elever med særlige behov kan få op til 80 minutter ekstra prøvetid, skal der ikke lukkes for prøven", siger Janne Sabroe, som blandt andet havde fem ordblinde elever med ekstra tid.

"Ordblinde elever har det svært nok i forvejen, så når der uretmæssigt bliver lukket for en prøve, risikerer deres frustrationer at blive endnu større", siger Janne Sabroe. som i sin fritid er formand for Nordsjællandskredsen i Ordblindeforeningen og også sidder i foreningens hovedbestyrelse, hvor hun er formand for politisk udvalg.

Styrelsen for It og Læring kunne hurtigt identificere fejlen og lover, at den ikke vil påvirke de øvrige prøver, som gennemføres i disse dage og frem til den 14. maj.

Mislykket generalprøve på skriftlig dansk-prøve