For første gang ligger elevernes karaktergennemsnit i både mundtlig og skriftlig engelsk i toppen, når man sammenligner karaktergennemsnittet i alle skolens fagdiscipliner.

Uden afgangsprøver stod engelsk for årets højeste snit

Årets afgangsprøver blev corona-aflyst, og det viser sig at have ført til, at snittet i mundtlig engelsk for første gang topper listen over karaktersnittet i skolens mange fagdiscipliner. Men engelsksnittet var faktisk lavere end normalt.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Helt ekstraordinært bød foråret og starten af sommeren ikke på en eneste afgangsprøve for de elever, der sagde farvel til folkeskolen tilbage i juni.

Årets afgangsbeviser bestod derfor udelukkende af elevernes standpunktskarakterer. Det er her, at mundtlig engelsk for første gang topper listen karaktergennemsnit på tværs af alle skolens fagdiscipliner. Det fremgår af Børne- og Undervisningsministeriets datavarehus.

Hver anden fik mindst 10 ved årets engelsk-prøve

Elevernes afgangskarakterer i engelsk overgår dermed for første gang elevernes snit i mundtlig dansk, som ellers år efter år er den prøve, hvor eleverne formår at score det højeste snit - hvert år tæt forfulgt af elevernes engelskkarakterer på en andenplads.

 

 

Laveste snit i seks år trods førsteplads 

Men selvom engelsk-snittet - baseret på elevernes standpunktskarakterer - topper listen, er årets snit på 7,7 faktisk lavere end sidste års prøvesnit på 7,9. Man skal helt tilbage til prøvekaraktererne fra skoleåret 2014/2015 for at finde et lige så lavt karaktersnit. 

 

 

Mens elevernes mundtlige karakterer i engelsk normalt altid er at finde i toppen, gælder det normalt ikke det skriftlige gennemsnit. Men også her er i år anderledes. Her er elevernes skriftlige engelskkarakterer helt oppe på en tredjeplads over alle skolens fagdiscipliner.

Corona-aflysning gav eleverne højere karakterer i skriftlig dansk og matematik 

Det ophøjede kraktergennemsnit i skriftlig engelsk er faktisk det højeste, man kan finde i datavarehuset, som giver mulighed for at trække karakterer tilbage fra skoleåret 2011/2012. 

 

 

Det er elever fra skoler i Region Hovedstaden, der samlet set har scoret det højeste engelsksnit. Det gælder både det mundtlige og skriftlige snit.

Lærer: Jeg vælger at give mine 9.-klasser ro i maven - og så er der mindre tid til resten 

Kigger man på snittet på de enkelte skoler, er det dog Vestbjerg Skole nord for Aalborg, der står bag det højeste snit i mundtlig engelsk med et snit på 10,8. Folkeskolen.dk/engelsk besøgte skolen sidste efterår. Læs artiklen:

På Vestbjerg Skole kommer eleverne til læreren

Skåde Skole syd for Aarhus opnåede det højeste skriftlige snit i faget med et snit på 10,4.

Nu tæller årskarakteren: Lærerne har det med at undervurdere elevernes mundtlige evner - og overvurdere de skriftlige