Engelsk
1   4

Hver anden fik mindst 10 ved årets engelsk-prøve

De danske elever kan bare det der med at score høje karakterer ved den mundtlige engelskprøve i 9. klasse. I år forlod hver anden elev folkeskolen med mindst et 10-tal. Hver fjerde fik skolens højeste karakter, et 12-tal, i eksamensbeviset.

Engelskprøven er kendt som en af de prøver, hvor eleverne virkelig høster høje karakterer.

Sommerens prøve er ingen undtagelse. Sammen med den mundtlige prøve i dansk, tegner engelsk sig for det højeste karaktergennemsnit blandt de bundne prøver med et snit på 7,9.

For nogle år siden skabte det en del debat, at tæt på hver fjerde elev gik fra eksamenslokalet i mundtlig engelsk med et 12-tal.

Tendensen er siden fortsat. I år scorede 26 procent af eleverne 12 - samme andel som årgangen før. Halvdelen - helt præcist 49 procent - forlod folkeskolen med mindst et 10-tal i faget. 

Artiklen fortsætter under banneret

Men selvom der bliver uddelt mange 12-taller ved engelskprøven, viser tal fra Børne- og Undervisningsministeriets datavarehus, at prøven ikke ligger nummer ét over prøver med den højeste andel opnåede topkarakterer.

Den mundtlige udtræksprøve i kristendomskundskab var i år den prøve, hvor flest af de uddelte karakterer var 12-taller. Hele 28 procent af karakterne ved prøven var således den bedste karakter på karakterskalaen.

Andelen af 12-taller var også en smule højere ved prøverne i mundtlig dansk og historie.

Det kører også godt skriftligt

Også til den skriftlige engelskprøve, som modsat den mundtlige er en udtræksprøve, klarer eleverne sig godt. Årets karaktergennemsnit på 7,3 er således det højeste blandt alle afgangseksamens skriftlige prøver.

Andelen af uddelte 12-taller er - som med samtlige af folkeskolens skriftlige prøver - markant lavere end ved de mundtlige prøver. Ved den skriftlige prøve i engelsk blev der således 'blot' uddelt 12-taller til otte procent af eleverne. Men det altså er højere end ved de øvrige skriftlige 9.- klasseprøver. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.813 andre er allerede tilmeldt