#inklusion
4   26

Fagbladet Folkeskolen inviterer til gratis debatmøde om løsninger på inklusionen

I fire måneder har Folkeskolen sat massivt fokus på udfordringer ved inklusion i folkeskolen med artikelserien #inklusion. Redaktionen afslutter midt i marts serien med at invitere til stort debatmøde på jagt efter løsninger. Og du er inviteret.Stå frem og fortæl din historie! Sådan har Folkeskolens opfordring lydt siden starten af november til alle i og omkring folkeskolen.

Undersøgelser og påbud fra Arbejdstilsynet har over en lang periode dokumenteret en alvorlig udvikling i skolen.

Artiklen fortsætter under banneret

Fagbladet Folkeskolen har samlet skolens parter for at finde løsninger på skolens inklusionsproblemer.

Kan Christiansborgpolitikerne, KL, Danmarks Lærerforening og forskere sammen blive enige om en retning?

Du kan også være med og præsentere dine holdninger over for blandt andre Thomas Gyldal Petersen (KL), Alex Ahrendtsen (DF) og Jeanette Sjøberg (DLF).

Arrangementet er gratis og finder sted på Danmarks Læreringsfestival, Bella Centeret, Hal B, København, torsdag den 14. marts fra kl. 10 til 12.

Der er et begrænset antal pladser, hvorfor man skal tilmelde sig arrangementet på forhånd. Du tilmelder dig ved at skrive til  inklusion@folkeskolen.dk. Skriv 'debatarrangement' i emnefeltet.

Lærere og pædagoger rammes af vold og trusler, når de går på arbejde - det sker for flere og flere. Det fik redaktionen til at spørge lærerne til årsagerne til den ulykkelige udvikling. Svaret fra ni ud af ti lærere var, at inklusionen har gjort det farligere at gå på arbejde. Derfor mente vi på Folkeskolen, at der var brug for at få sat ord og ansigter på de mange skæbner, som gemmer sig bag de alt for høje tal.

Det blev starten på artikelserien #inklusion, som nu har kørt i fire måneder. Undervejs har flere end 150 personer i og omkring skolen meldt ind til redaktionen med personlige oplevelser om, hvordan inklusionen har slået fejl.

De mange beretninger har givet redaktionen et uvurderligt indblik i, hvordan inklusionen mange steder presser lærere, pædagoger, skoleledere, elever og deres forældre. Og så har det givet stof til en lang række artikler.

Folkeskolen afslutter nu artikelserien, og det sker med en ambition om at se fremad. Torsdag den 14. marts stiller Folkeskolen derfor skolens parter spørgsmålet: Hvad stiller vi op med inklusion i folkeskolen?

Det sker ved et debatmøde på Danmarks Læringsfestival i Bella Centeret i København, hvor redaktionen har inviteret Christiansborg-politikere, KL, Danmarks Lærerforening og skolelederne til at medbringe og debattere løsningsforslag til, hvordan skolen fremover skal håndtere inklusion.

Der er gratis adgang til at overvære debatmødet, og undervejs vil der blive mulighed for at give sin egen mening til kende. Det er ikke påkrævet, at man deltager ved den øvrige del af Læringsfestivalen.

Der er et begrænset antal pladser, hvorfor man skal tilmelde sig arrangementet på forhånd. Du tilmelder dig ved at skrive til inklusion@folkeskolen.dk. Skriv 'debatarrangement' i emnefeltet.

Fik du læst?

Har du ikke har fulgt intenst med undervejs i artikelserien, er her et udvalg af artikler blandt de mange i serien, som redaktionen vil anbefale, at du kaster dig over:

Syv år efter inklusionsreformen: Lærerne føler sig stadig ikke klædt på til opgaven

»Er folkets skole ved at ekskludere de lærere, som brænder for at undervise og danne eleverne?«

Hvad kommer efter inklusionen?

»Hvor er det godt, at der er nogle, der tør sige det«

Vold i skolen: Er læreres og pædagogers tolerancetærskel for høj?

Inklusionen har gjort det farligt at arbejde i folkeskolen

Specialskoleleder: Vi får børnene alt for sent

Rikkes søn blev bedt om at blive væk fra skolen

Ni-årige Sofie har skiftet til en privatskole: Har det godt nu

Psykolog: Svært for lærerne, at det er så små børn, der slår

Store forskelle på PPR landet over vækker bekymring 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.520 andre er allerede tilmeldt