Ungdomsuddannelser
1   0

Satspuljemidler skal sikre bedre overgang til job eller uddannelse efter endt STU

Med 40 millioner kroner over fire år vil partierne bag den nye satspuljeaftale forbedre udslusningen og overgangen fra STU i uddannelsens sidste år. Det skal ses i lyset af STU- evalueringen fra 2017, som blandt andet fremhævede, at udslusningen kan forbedres.

Et år efter, at unge har afsluttet den særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse, STU, er cirka 22 procent enten i gang med en anden uddannelse eller i beskæftigelse. Heraf udgør beskæftigelse 17 procentpoint og uddannelse fem procentpoint.

Det viser den evaluering af STU, som Undervisningsministeriet præsenterede i 2017. Opgørelsen viser, at overgangen til videre uddannelse og beskæftigelse lå relativt stabilt i hele undersøgelsesperioden, som strækker sig fra 2011 til 2016. Det skal dog bemærkes, at elever på førtidspension, som også er i beskyttet beskæftigelse, ikke indgår i statistikkerne for beskæftigelse.

Potentiale i at inddrage jobcentret tidligt

Ikke desto mindre er der plads til forbedringer, mener regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Alternativet, Radikale Venstre og SF, som har indgået en aftale om, hvordan satspuljens 3,3 milliarder kroner til udsatte og svage grupper skal fordeles fra 2019 til 2022.

Artiklen fortsætter under banneret

"Evalueringen peger på et potentiale i at understøtte en tidlig inddragelse af jobcentret i sidste år af STU-forløbet, herunder at der er en fremtidsplan inden endt forløb, og at den unge så vidt muligt beholder sin kontaktperson i overgangen til anden uddannelse eller beskæftigelse", skriver partierne i aftalen.

Endnu ikke fastlagt hvordan millionerne skal fordeles

Aftalepartierne har bevilget ti millioner kroner om året i de næste fire år. Det fremgår hverken, hvordan pengene skal fordeles, eller hvordan satspuljepartierne ønsker, at de skal bruges, men ifølge Undervisningsministeriet skal Beskæftigelsesministeriet og Undervisningsministeriet sammen finde ud af, hvordan midlerne konkret skal udmøntes.

Ud over de 40 millioner kroner til en bedre overgang, er der afsat 5,4 millioner kroner til, at unge på uddannelseshjælp, som er på STU, uden fradrag kan tjene op til 24.000 kroner før skat pr. år.

Du kan læse satspuljeaftalen via dette link:


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
9.396 andre er allerede tilmeldt

UU-vejledernetværket er for alle, der arbejder i Ungdommens Uddannelsesvejledning eller interesserer sig for området. I samarbejde med UU-forum i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
111 andre er allerede tilmeldt