It
0   900

Lektiehjælp på nettet til Frederiksberg-elever

På Frederiksberg kan skoleelever i 5.-10. klasse fra i dag få gratis lektiehjælp via en onlineportal. Lærer- og universitetsstuderende sidder klar ved tasterne, når eleverne henvender sig.

4 timers introduktionskursus og løbende kompetenceudvikling i form af for eksempel oplæg fra eksterne konsulenter eller internt arrangerede kommakurser. Det er, hvad der kræves, for at man kan bistå skoleelever med lektiehjælp på onlineportalen Lektier Online.

"De er ikke læreruddannet, men uddannet til at kunne varetage lektiehjælpsrollen. Jeg har ikke set CV'et for de, der er ansat, men det er nogle, der godt kan svare på matematik- og danskspørgsmål. Ellers havde man jo ikke ansat dem. Det handler om at åbne op for nogle andre kompetencer og få det bedste med fra begge verdener", siger Malene Barkhus (V), der er forkvinde for Undervisningsudvalget i Frederiksberg Kommune. Hun taler om de unge mennesker, der skal agere støttelærere for elever, der ønsker online lektiehjælp gennem det kommunale tilbud Lektier Online.

Projektleder af det nye samarbejde mellem Frederiksberg Kommune og Statsbiblioteket i Aarhus Anne Vest Hansen er enig med Malene Barkhus i, at det ikke bliver på bekostning af kvaliteten af elevernes lektiehjælp, hvis de vælger at få den af unge studerende på nettet.

"Lektiehjælp er traditionelt ikke blevet leveret fra uddannede lærere, den er typisk leveret af frivillige unge, der gerne vil hjælpe børn på vej. Det her et hjælp til selvhjælp-tilbud, og rigtig mange er superdygtige", siger hun om lektiehjælperne, der hovedsageligt består af unge studerende i starten af 20erne.  

Artiklen fortsætter under banneret

Supplerer obligatorisk lektiehjælp

Fra august i år er skolerne i henhold til den nye reform pålagt at tilbyde lektiehjælp som en del af den understøttende undervisning. Oprindeligt var det politikernes plan at gøre det obligatorisk for danske skoleelever at blive på skolen og modtage den lektiehjælp, som skolerne tilbyder. Men De Konservative fik i ellevte time skrevet en aber dabei ind i lovteksten, og derfor er det nu op til elever og forældre, hvor skolebørn skal have deres lektiehjælp fra.   

Med Lektier Online er der nu et lektiehjælpstilbud, der ikke erstatter, men supplerer den fysiske lektiehjælp på skolerne på Frederiksberg, siger Anne Vest Hansen.

"Lektier Online er blot et supplement, som giver eleverne mulighed for at få hjælp via nettet. Det kan være en styrke fordi børnene tør at få gentaget ting igen og igen, når det foregår på nettet".

Ind til videre er det en forsøgsordning, der er sat i gang på Frederiksberg. Fem af kommunens ti skoler er med, men det forventes, at samtlige ti skoler er med fra det august. Korpset af frivillige lektiehjælpere består af cirka 40 lærer- eller universitetsstuderende, hvor af 4-5 er på arbejde ad gangen i fire eftermiddage om ugen fra kl. 14-17.

Eleverne skal et digitalt log-in, som sikrer, at onlineportalen ikke misbruges af uvedkommende.

 

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.073 andre er allerede tilmeldt