Forsøg giver mulighed for at eleverne går til prøve i gruppe

Mulighed for gruppeprøver i sprog, kristendom, historie og samfundsfag

Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen åbner i dag for muligheden for forsøg med gruppeprøver i engelsk, tysk, fransk, kristendom, historie, samfundsfag og fysik/kemi allerede fra dette skoleår.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Med forsøgene kan vi styrke sammenhængen mellem undervisning, arbejdsformer og prøver endnu mere. Prøverne skal komme tættere på virkeligheden, så vi kan styrke elevernes engagement og motivation. Det gør vi blandt ved at afprøve mere produkt- og problemorienterede mundtlige prøver. Forsøgene giver samtidig mulighed for at afprøve gruppeprøveformen inden for fag som samfundsfag og engelsk", siger børne- og undervisningsminister Christine Antorini. Der bliver to forskellige projektorienterede prøveformer at vælge i mellem i kristendomskundskab, historie og samfundsfag, som skoler kan søge om dispensation til at afprøve. Det bliver også muligt - som tidligere - at gå til praktisk/mundtlig prøve i fysik/kemi i grupper. I engelsk, fransk og tysk vil der være forsøg med gruppeprøver med afsæt i de nuværende prøveformer samt mulighed for øget brug af it og inddragelse af den praktiske/musiske dimension, oplyser Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen.

 

Skal ikke hedde "afgangsprøver" mere Forsøgene har sammenhæng til regeringens folkeskoleudspil, hvor det er planen, at afgangsprøverne fremover får et mere virkelighedsnært fokus og en moderne form, hvor brug af it, gruppeprøver samt tværfaglige-, projekt- og produktorienterede prøver fylder mere. Regeringen foreslår i øvrigt også, at prøverne slet ikke skal hedde afgangsprøver længere, men skifter navn til "9. klasseprøver" for at understrege, at der ikke er tale om afslutningen på et uddannelsesforløb.