Karakterer
1   21

Nej, hver 10. dumper ikke afgangsprøven i både dansk og matematik

'Hver tiende skoleelev dumper i dansk og matematik' står der på forsiden af Politiken i dag. Men det korrekte tal er, at 8-9 procent dumper dansk OG/ELLER matematik.

Politiken citerer en analyse fra Dansk Industri, der har kigget på Undervisningsministeriets karakterstatistikker op til sit snarlige topmøde. Og underdirektør i Dansk Industri Mette Fjord Sørensen bekræfter over for folkeskolen.dk, at de tal, som er gjort op, handler om tre grupper: De elever, der hverken består dansk eller matematik, dem, der ikke består dansk, men består matematik, og dem, der ikke består matematik, men består dansk.

Tallet er faldet en smule, fra 9,4 procent i 2017 til 7,3 procent ved sidste års eksamen. Mette Fjord Sørensen synes stadig, at der skal gøres mere.

"Det skal vi gøre bedre, for vi ved, at elever med utilstrækkelige faglige forudsætninger fra folkeskolen får svært ved at klare sig videre i uddannelse og arbejde. Vi skylder de unge, at vi ikke efterlader dem på perronen", sige Mette Fjord Sørensen. 

Vil målrette lærermillionerne til de svageste skoler

Artiklen fortsætter under banneret

"Vi synes, det er klogt, at regeringen og dens støttepartier har afsat flere penge til lærere i folkeskolen de kommende år. Det er en del af løsningen. Men i stedet for at smøre pengene tyndt ud over alle skoler, foreslår vi, at i hvert fald en del af de ekstra penge, mindst 200 mio. kr., målrettes de folkeskoler, der har flest elever med et stort fagligt efterslæb i dansk og matematik", siger hun og understreger over for folkeskolen.dk, at der ikke er tale om en kritik af hverken lærere, skoler eller elever:

"Det er også baggrunden for, at vi mener, at det vil være hensigtsmæssigt at målrettet en del af de penge, der er afsat til flere lærerkræfter til netop de skoler, således at skolerne og lærerne kan igangsætte initiativer, som fx to lærerordning, fokus på ekstra læseløft på mellemtrinnet og de mange andre gode ting, som lærerne hver dag gør".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

UU-vejledernetværket er for alle, der arbejder i Ungdommens Uddannelsesvejledning eller interesserer sig for området. I samarbejde med UU-forum i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
431 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.275 andre er allerede tilmeldt

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.032 andre er allerede tilmeldt