"Vi vil meget gerne prøve at vende hele styringskæden på hovedet, så beslutningerne i stedet træffes lokalt på skolerne", siger Anders Bondo til Berlingske.

Bondo støtter forsøg med selvstyrende folkeskoler

Regeringen vil igangsætte forsøg med selvstyrende folkeskoler - en ny skoletype, der skal være kommunalt finansieret men have en højere grad af selvbestemmelse som friskoler. DLF hilser forsøget velkommen, mens skolelederne og KL er imod.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Et forsøg med selvstyrende folkeskoler kan åbne op for, at forældre kan fravælge eksempelvis lange skoledage, uden at de skal betale for en privatskole. Regeringen vil oprette den nye skoletype som en 10-årig forsøgsordning. Hver af de 98 danske kommuner får mulighed for at drive én selvstyrende skole, skriver Berlingske.

Han tilføjer: "Skolerne skal kunne bruge de resurser, der er til rådighed, på den mest hensigtsmæssige måde. Skolerne har været udsat for besparelse efter besparelse, og det sker igen. Det binder utroligt mange resurser, at vi er pålagt sådan en lang skoledag. Derfor tror vi, at større frihed på det område klart er at foretrække".

Læs mere

Berlingske 

jp.dk

DR.dk

 

Powered by Labrador CMS