DLF
0   906

DLF skal søge dispensationer fra folkeskoleloven til forsøg

DLF skal – sammen med et antal skoler - søge om dispensationer fra folkeskoleloven med henblik på at udvikle ’den gode skole’.

Sammen med skoler og kommuner skal DLF søge om dispensationer fra folkeskoleloven, så der kan igangsættes forskellige forsøg på et antal skoler. Det besluttede kongressen enstemmigt i dag.
 
Forsøgene skal blandt andet sikre, at lærerne får mere indflydelse på skolens organisering og udvikling, så undervisning, faglighed, dannelse og medarbejderindflydelse i højere grad bringes i overensstemmelse med formålsparagraffen og med lærerforeningens skolesyn.
Der skal knyttes forskning til forsøgene, som skal finde frem til en god praksis, der kan sætte skolepolitisk dagsorden og inspirere andre skoler og kommuner.
 
Kongresvedtagelsen var en udløber af en debat på kongressen om, om DLF skulle oprette en modelskole. Kongressen var ikke helt med på ideen, og hovedstyrelsen fremlagde så i stedet et forslag til kongresvedtagelse, der pålægger DLF, at foreningen "afsøger mulighederne for i samarbejde med andre at få dispensationer fra folkeskoleloven", som første sætning i vedtagelsen lyder.
"Vi vil sætte pædagogisk dagsorden ved aktivt at arbejde for at udvikle den gode skole. På den måde kan vi også modarbejde billedet af os som bagstræberiske", sagde formand Anders Bondo Christensen, da han fremlagde forslaget.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ