'Jeg har absolut ikke noget ønske om, at Glad Fonden ikke skal fortsætte med sine aktiviteter. Det er et af de bedste bud, jeg har set, på, hvordan man går til unge med handicap', sagde undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S i Folketinget i går.
"Jeg har absolut ikke noget ønske om, at Glad Fonden ikke skal fortsætte med sine aktiviteter. Det er et af de bedste bud, jeg har set, på, hvordan man går til unge med handicap", sagde undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S i Folketinget i går.

Rosenkrantz-Theil giver tilsagn om at se på Glad Fondens flexuddannelse i januar

Glad Fondens erhvervsrettede flexuddannelse, som er en overbygning til STU, står til at lukke, hvis ikke der tilføres seks millioner kroner til at et nyt hold til næste år. Undervisningsministeren vil se på sagen til januar. Hun vil dog ikke love offentlig finansiering.

Publiceret

Flexuddannelsen

  • Eleverne lærer gennem deltagelse i praksis på en virksomhed.Uddannelsen er holdbaseret og foregår for eksempel i etkantinekøkken, i en stor butik, på et lager eller i en virksomhed,der vedligeholder grønne udendørsarealer. Et elevhold har en fastfaglærer, der er uddannet i branchen og en fast tilknyttetvejleder.
  • Cirka 100 elever er optaget på flexuddannelsen. De førstehold afsluttede uddannelsen i juni 2020 og efter fire måneder er toud af tre elever i job.
  • Flexuddannelsen afprøves i Aarhus, Esbjerg og København,og 110 virksomheder har stillet sig til rådighed iforsøgsuddannelsen. De 16 virksomheder som uddannelsesvirksomhederog 94 som praktikvirksomheder, hvor eleverne i kortere perioder erude at stå på egne ben. Virksomhederne udtrykker begejstring for,at Glad Fonden gennemfører forsøg med uddannelse til unge medkognitivt handicap, og de foreløbige resultater tyder på, at deunge efter to års uddannelse kan noget, virksomhederne har brugfor.
  • Uddannelsen er i forsøgsperioden støttet af Den A.P.Møllerske Støttefond og medfinansieret af de kommuner, der harelever indskrevet på flexuddannelsen.

Kilde: gladuddannelse.dk

Glad Fonden

Glad Fonden er en af Danmarks største socialøkonomiskevirksomheder med afdelinger i København, Aarhus, Esbjerg, Kolding,Aabenraa, Vejen og Ringsted.

Det begyndte i 1999, da TV-Glad gik i luften som verdensførste tv-station for og med udviklingshæmmede. Siden har fondenudvidet med andre virksomhedsområder og arbejder med inklusion ibredere forstand gennem uddannelse og beskæftigelse.

Glad Fonden er en erhvervsdrivende fond.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

har siden 2013 afprøvet, hvordan en erhvervsrettet uddannelse til unge med kognitive handicap kan organiseres og tilrettelægges, så de både kan gennemføre uddannelsen og komme videre i job. Det er blevet til den toårige flexuddannelse med virksomhedsforlagt undervisning i brancher, som efterspørger arbejdskraft. Det er blandt andet indenfor detailhandel, lager, gartneri, køkken og praktiske serviceopgaver.

I første omgang er der behov for at afdække, om Glad fonden har brug for offentlig finansiering, svarede Pernille Rosenkrantz-Theil.

"Utrolig mange ting er blevet skubbet på grund af corona. En af dem er, at vi skal have lavet en reform af STU. Det er jeg irriteret over, for jeg vil gerne have gennemført den reform nu, men det skal ikke have den konsekvens, at Glad Fonden så også får problemer. Derfor vil jeg senest i første halvdel af januar invitere ordførerne til et møde, hvor vi ser hinanden i øjnene og bliver enige om, at vi er fælles om, at vi vil have videreført flexuddannelsen", sagde Pernille Rosenkrantz-Theil.

Undervisningsministeren advarede mod at foregribe situationen.

"Det kan godt være, at vi står i en situation, hvor vi får behov for penge, men vi skal finde pengene et sted for at kunne bruge dem. Men vi ser på det med henblik på at finde en løsning", sagde Pernille Rosenkrantz-Theil.

Powered by Labrador CMS