Thilde Kold, Maria Gøricke og Katrine Lotterup nyder at få ny inspiration til, hvad de kan læse med deres elever.
Thilde Kold, Maria Gøricke og Katrine Lotterup nyder at få ny inspiration til, hvad de kan læse med deres elever.

Danskvejlederuddannelsen: Det her er som Gummitarzan på steroider

Faglig sparring, inspiration, læselyst og motivation. Lærerne på PD-uddannelsen til Danskvejleder er der tydeligt, fordi de har lyst og brænder for deres fag. "Jeg har haft lyst til det her i mange år, så nu skulle det være", fortæller en af dem.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Jeg bliver provokeret. Hvad betyder den tossede bog? Er det en fremstilling af, hvordan vi institutionaliserer og opbevarer børn? Er det virkelig så galt? Og er cirkusklovnene så os? Er alle lærere bare klovne?".

Thilde Kolds spørgsmål bringer latteren frem hos hendes medstuderende. De har i grupper lavet en første lynanalyse på billedbøgerne 'Lejren' af Oscar K og Dorte Karrebæk.

De 17 lærere tager modulet Børne- og Ungdomslitteratur, som er en del af den pædagogiske diplomuddannelse til Danskvejleder på Københavns Professionshøjskole, og det er ikke svært at finde noget at diskutere i de billedbøger, deres underviser Dorte Østergren-Olsen har valgt.

Thilde Kold tillægger:

"Det er svært at sidde med førsteklasse, hvor forskellen er så stor på læsekompetencer. Nogle er stadig ved at knække koden, mens andre har gjort det for længst, og hvordan holder man så fast i, at de skal reflektere og fortolke og beholde lysten til at læse. Men det er det, der er spændende ved det her kursus. Inspireret til at tænke anderledes. Man bliver nødt til at differentiere mere. Så kan der godt være en gruppe, der arbejder med ren afkodning, mens de dygtigste sidder med fortolkning og lidt mere æstetiske tekster. Vi har haft gode snakke med ideer. Jeg havde fx aldrig hørt om 'Grib litteraturen' før".

Powered by Labrador CMS