Anmeldelse

Folkeskolens tværfaglige ordbog

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg skal ikke afvise, at det kan være en god ide at forære hver elev i de store klasser deres egen ordbog til evig eje. Der er mange gode træk ved den foreliggende, selv om jeg tvivler på, at den i denne papirkvalitet vil holde 9. klasse med, hvis eleverne får den ved starten af 7.

Men den har også særheder. Montesquieus ide om statsmagtens tredeling citeres under hans navn. Men hverken ordene lovgivende, udøvende eller dømmende magt er forklaret. Moses beskrives som lovgiver. Jeg synes, det ville være en god ide at fortælle, at den lov, han kom med, kaldes De ti Bud - som i øvrigt ikke er forklaret.

Til gengæld har it-redaktøren fået forholdsvis god plads at boltre sig på. Det giver gode og brugbare forklaringer, men altså på bekostning af pladsen til de øvrige emner.

Ideen er god nok, prisen helt fin, og det, der står, er, så vidt jeg kan bedømme, rigtigt nok. Og eleverne får ikke afbrudt deres læsning ved at skulle hente tunge opslagsbøger ned hele tiden. Så den lille ordbog er værd at prøve.