Rapport: Lærerstuderende fravælger at skrive bachelor i kristendomskundskab

Kristendomskundskab er det fag, færrest vælger at skrive bachelorprojekt i. Spørgsmålet er, om det svækker faget i skolerne, hvor fagets faglighed i forvejen er presset af at være faget med den laveste kompetencedækning.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kun 10 procent af de lærerstuderende, som har kristendomskundskab som undervisningsfag, vælger at lave deres bachelorprojekt i faget. Dermed er kristendomskundskab det fag, som færrest lærerstuderende vælger at kaste sig over i forbindelse med bachelorprojektet i forhold til hvor mange, der får undervisningskompetence i faget som en del af deres læreruddannelse. Til sammenligning er tallene for de andre kulturfag henholdsvis 28 procent for historie og 19 procent for samfundsfag, viser den første evaluering af 2013-læreruddannelsen.

Men det er ikke nødvendigvis et problem siger formand for læreruddannelsens religionslærerforening Michael Riis til folkeskolen.dk/religion:

"Man jo kan gætte på, at en underviser, der har skrevet bachelor i faget, muligvis har et højere engagement og et bedre jugement end en 'almindelig' undervisningsfaguddannet - og i hvert fald bedre end en ikke-undervisningsfaguddannet. Men man kan måske frygte, at fraværet af folk, der lokalt kunne være faglige spydspidser, kunne blive et problem for fagligheden".


Studerende: Bachelor giver ikke mere fagfaglighed

Lærerstuderende Charlotte Nonbo, som er ved at lave sin bacheloropgave i netop kristendomskundskab, er enig med Lærestuderendes Landskreds:

"Jeg skriver om bibelske fortællinger og deres potentiale i forhold til almen dannelse og identitetsskabelse. Så jeg bliver selvfølgelig klogere på det emne, men jeg er ikke sikker på at jeg opnåren bedre generel fagfaglighed" siger hun til folkeskolen.dk/religion . "Jeg føler ikke umiddelbart at jeg er bedre klædt på til at undervise i kristendomskundskab end i dansk og idræt, som er mine andre undervisningsfag."

Charlotte Nonbo har i øvrigt sit eget bud på, hvorfor så mange lærerstuderende fravælger at skrive bachelorprojekt i kristendomskundskab:

"Jeg synes det har været svært at finde relevante rapporter og andet forskning om faget. Især international forskning. Det kan måske være med at afholde nogen fra at skrive i faget" siger hun.

Læs mere

Læs evalueringen her

Powered by Labrador CMS