Skolerne får flere elever med særlige behov

Antallet af børn med blandt andet angst og autisme vokser 
og vil presse skolerne til at segregere flere elever, advarer landets skoleledere og professor i specialpædagogik.

Publiceret

INKLUSION BEGYNDER AT SKRIDE

KL ser tegn på, at andelen af børn, som henvises tilspecialtilbud, er begyndt at stige. I sin seneste budgetvejledningtil kommunerne bringer KL en graf over segregeringen hvert år iapril fra 2013 til 2017.

I 2013 lå andelen på 5,1 procent, i 2015 på 4,74 procent, mensandelen af børn i specialtilbud i april i år var steget til 4,9procent. Tallene har fået KL til at indskærpe over for kommunerne,at »arbejdet med inkluderende læringsmiljøer for alle fortsatkræver et stort fokus«.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Professor Niels Egelund mener da heller ikke, at der er belæg for at sige, at skolerne har svigtet. De har gjort et stort stykke arbejde uden altid at have midlerne til det.

»Kommunerne har investeret i inklusionsvejledere og kurser, men inklusion er en svær øvelse. Både skoleledere, lærere og speciallærere oplever, at der mangler resurser. Det vil folk altid sige, men her er det rigtigt, for der har været tale om en voldsom omstilling«, siger professoren.

Powered by Labrador CMS