Onsdag overtog lærer Allan Christensen Sofie Carsten Nielsens job som politisk leder for De Radikale. For en dag.

Lærer i spidsen for De Radikale for en dag

De Radikale havde onsdag en ny politisk leder - for en enkelt dag. Partiet havde opslået Sofie Carsten Nielsens job med kravet om, at stillingen skulle gå til en person, der vil give partiet inspiration til, hvordan man skaber en bedre folkeskole.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi skal have afskaffet uddannelsesparathedsvurderingen - og vi skal ikke erstatte den med noget andet".

De Radikales politiske leder diskuterer onsdag eftermiddag de igangværende forhandlinger i folkeskoleforligskredsen om et nyt test- og evalueringssystem på sit kontor.

Med til mødet er to af partiets politiske konsulenter, og der bliver gjort foreløbig status på forhandlingerne, så der kan lægges en strategi for partiets videre færd ved forhandlingsbordet.

Mødet foregår på politisk leder Sofie Carsten Nielsens kontor, men direktiverne kommer ikke fra kontorets sædvanlige indehaver. For én dag har partiet nemlig fået ny politisk leder, så det i stedet er lærer Allan Christensen, der leverer partiets strategiske træk.

Dagen igennem har Allan Christensen forsøgt at overbevise både den radikale folketingsgruppe og et par radikale kommunalpolitikere om sine ideer til at forbedre folkeskolen.

Som politisk leder stod Allan Christensen naturligvis i front for dagens gruppemøde med partiets gruppemedlemmer. Med til mødet havde han Ida og Anna fra 9. klasse på Skovvejens Skole. Foto: Michelle Berg

Lad være med at indføre mere vejledning

Her har han gentaget et af sine største ønsker; en aflivning af uddannelsesparathedsvurderingen (UPV).

Og det spiller faktisk godt ind i de igangværende politiske forhandlinger, får han at vide fra en af partiets konsulenter. For netop en afskaffelse af UPV'en har SF bragt på bordet, refererer konsulenten.

"Men hvis vi skal afskaffe den, så skal vi huske at gøre det på den rigtige måde, så det er vigtigt, at vi snakker om, hvad der skal være i stedet", lyder det videre fra konsulenten.

Radikal øjenåbner

Da klokken nærmer sig 16 får Sofie Carsten Nielsen endelig lov til igen at vende retur til sit kontor. Her møder hun sin vikar, der er klar til at uddele roser.

"Jeg er virkelig imponeret over den lydhørhed, jeg er blevet mødt af hele dagen fra alle i folketingsgruppen, og der er virkelig er en forståelse for, at vi kommer længst med tillid fremfor regler og kontrol. Jeg blev lidt overvældet over, at Martin Lidegaard virkelig gik til mig tidligere i dag. Men bagefter kom han hen til mig og sagde, at han var fuldstændig enig med mig", fortæller den afgående politiske leder til Sofie Carsten Nielsen.

Det frembringer et grin fra den normale politiske leder.

"Ja, sådan er vi politikere nok. Vi forsøger altid at forberede os på, hvad der kan komme af modargumenter", kommer det fra Sofie Carsten Nielsen.

Hun fortæller, at det har været lidt af en øjenåbner, at modsvaret på en mulig afskaffelse af UPV'en ikke nødvendigvis er mere standardiseret vejledning.

"Det er jo typisk os på Christiansborg. Vores svar vil typisk være, at vi skal indføre mere vejledning ud fra en tro om, at det vil have mest gavnlig effekt for de unge. Men vi ved jo fra socialområdet, at mødet med systemet langt fra altid går, som vi forventer, og hvorfor skulle det være anderledes for de unge?".   

Powered by Labrador CMS