'Det er superærgerligt. Jeg er 34 år og vil rigtigt gerne ud at undervise så hurtigt som muligt. Men nu håber jeg, at jeg kan kombinere det med en del vikararbejde', siger Nick Holmberg, som har valgt at forlænge studietilværelsen for at få mere ud af sin uddannelse.
"Det er superærgerligt. Jeg er 34 år og vil rigtigt gerne ud at undervise så hurtigt som muligt. Men nu håber jeg, at jeg kan kombinere det med en del vikararbejde", siger Nick Holmberg, som har valgt at forlænge studietilværelsen for at få mere ud af sin uddannelse.

Forlænger lærerstudiet efter måneder med fjernundervisning: Ikke forsvarligt at sende mig ud i skolen

Nick Holmberg skulle være færdiguddannet lærer efter sommerferien. Men på grund af corona mener han ikke, at han har fået nok ud af det sidste halve år på studiet, så han har valgt forlænge studietiden med et halvt år.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I vinter kunne 34-årige Nick Holmberg se frem til efter fire år på læreruddannelsen at få et rigtigt lærerjob efter sommerferien. Men nu ser det ud til, at han først kan kalde sig færdiguddannet lærer i starten af 2021.

Nick Holmberg har nemlig valgt hverken at aflevere sin bacheloropgave på Københavns Professionshøjskole eller gå til de to afsluttende prøver i sit tredje undervisningsfag fysik/kemi. For han synes ikke, at han har lært nok det her semester, og derfor tager han et halvt år mere på studiet. 

"Jeg synes faktisk ikke, at det er forsvarligt, hverken fagligt eller sikkerhedsmæssigt, at lade os blive færdige, når der er rigtigt mange forsøg, vi slet ikke har haft mulighed for at prøve. Forsøg, som jo kan være rigtigt farlige, hvis noget går galt", siger han. 

"Det er superærgerligt"

Selvom han er sikker på, at det er den rette beslutning at tage, har den ikke været nem. 

"Det er superærgerligt. Jeg er 34 år og vil rigtigt gerne ud at undervise så hurtigt som muligt. Men nu håber jeg, at jeg kan kombinere det med en del vikararbejde", siger han. 

Det ser nemlig ud til, at han får en del tid til vikararbejde. For Nick Holmberg har fået at vide, at han ikke kan få lov til at tage undervisningen om,  kun prøverne. Til gengæld har han fået lov til at få adgang til laboratoriet nogle få timer om ugen. 

"Så skal jeg lave selvstudie sammen med de to-tre andre, som også ser ud til at vælge at forlænge deres studie. Det er ikke optimalt, men sådan må det blive. Og underviserne har været søde og fortæller, at de gerne vil hjælpe så meget til, de kan".

Pandemi er ikke nok til erstatningsundervisning

Nick Holmberg understreger, at han hverken klandrer undervisere eller ledelsen på studiet. Men han ærgrer sig rigtigt meget over, at han ikke kan få lov til at deltage i den almindelige undervisning efter sommerferien. 

"Jeg har fået at vide, at det kun kan lade sig gøre, hvis der har været nogle personlige årsager som sygdom til, at man kan få ny undervisning. En pandemi er åbenbart ikke nok".

På Twitter har forperson for de lærerstuderendes organisation LL Rasmus Holme Nielsen skrevet, at han støtter Nick Holmbergs valg.

"Jeg skal nok følge op på det - og om ikke andet, så har jeg stor forståelse for, at nogle af jer skyder eksamenen. Sejt at i står på mål for jeres faglighed, også i denne svære tid", skriver han.

Powered by Labrador CMS