Elever fra fem forskellige skoler fordelt over hele landet løb med medaljer, pokaler og pengebeløb ved landsmesterskaberne i DM i Fagene. Se vinderne i boksen i artiklen.
Elever fra fem forskellige skoler fordelt over hele landet løb med medaljer, pokaler og pengebeløb ved landsmesterskaberne i DM i Fagene. Se vinderne i boksen i artiklen.

Danmarksmestrene i dansk, matematik, historie og biologi er kåret

362 elever dystede onsdag i Aarhus ved landsmesterskabet i DM i Fagene. I alt har 5.817 elever deltaget i årets mesterskaber, der har til formål at højne prestigen i at være fagligt dygtig i skolen.

Publiceret

Vinderne

Danmarksmester i dansk: KatrineJohnsen, 9. klasse, Gråsten Skole

Danmarksmester i matematik: Anders Vase Hinge, 9. klasse, LystrupSkole 

Danmarksmester i historie: Marie Engel Christensen, 8. klasse,Johannesskolen, Hillerød

Danmarksmester i biologi: Siri Skjoldli Larsen, 9. klasse,Fredericia Realskole

Danmarksmester i fagene - hold: Sigper, Hedensted Skole 

DM i Fagene

DM i Fagene  er danmarksmesterskaberne igrundskolens fag. Mesterskaberne skal være med til at sætte fokuspå fagligheden og den faglige udvikling under overskriften "Destolte nørder". I år har elever fra 7.-9. klassetrin kunnet dysteindividuelt i fagene dansk, matematik, biologi og historie eller ide tværfaglige holdemesterskaber. 
DM i Fagene drives af Danske Skoleelever sammen med et konsortiumaf blandt andre Undervisningsministeriet, KL, en rækkeuddannelsesinstitutioner, kommuner og organisationer. 
DM i Fagene er delvist finansieret af Undervisningsministeriet med10 millioner i foreløbigt tre år - i år er andet år. 
Alle opgaverne til konkurrencen er udviklet af fagprofessionelleog kvalitetssikret af eksterne eksperter. 

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der bliver bidt negle, tænkt store tanker, gennemført eksperimenter og stillet spørgsmål til dommerne. I både Store Sal, Lille Sal, Makerspace og Møderum2 i Dokk1 i Aarhus kæmper elever fra 7., 8. og 9. klasse ihærdigt om at blive danmarksmestre i dansk, matematik, historie og biologi.

Om formiddagen gælder det de tværfaglige holdmesterskaber, hvor alle fire fag skal inddrages, og samarbejdet er i højsædet. Om eftermiddagen står den på de individuelle mesterskaber i de fire fag. Rundt ved bordene bliver der arbejdet intenst med dynamiske regneark for at vise ændringer i et nyt computerspil. Med forsøg med vaskepulver med og uden enzymer. Med udstillingstekster til genstande på Nationalmuseet og med markedsføring af Dansk Supermarkeds traineeuddannelse på Facebook.

Samtlige opgaver i landsmesterskaberne i tager nemlig udgangspunkt i konkrete cases fra virksomheder. Hvor deltagerne blandt andet skal komme med kreative løsninger på virkelige udfordringer. For ud over at arbejde for en kultur, hvor det er sejt at gå op i sin skole og være stolt af sin faglighed arbejder folkene bag DM i Fagene også for at koble fagene med det omkringliggende samfund.

alt tre klasser - og en 8.-klasse afsted til landsmesterskaberne. I alt 84 elever og fem lærere. Deltagerne var på Dokk1 hele dagen, de heppende klassekammerater var en tur på Aros om formiddagen.

"Når nogle kvalificerer sig til DM i Fagene, er det en klassepræstation. For vi gør hinanden gode hver dag. Det går begge veje, så selvfølgelig skal klassekammeraterne med herop", mener Susanne Hougaard.

I alt har 5.817 elever fra 373 grundskoler fra 85 kommuner deltaget i årets regionale mesterskaber i DM i fagene. Heraf gik 362 elever videre til landsmesterskaberne.

Powered by Labrador CMS