OK18
0   10

KL: 86 procent af de ansatte inden for undervisning lockoutes

KL har i dag sendt sit lockoutvarsel til blandt andre Lærernes Centralorganisation. Inden for undervisningsområdet er det 86 procent af de ansatte, der vil blive lukket ude fra deres skoler, hvis man ikke er nået til enighed inden 10. april.

Som udgangspunkt er alle ansatte efter overenskomst for lærere m.fl. i folkeskolen og ved specialundervisning for voksne omfattet af lockoutvarslet, oplyser KL. Det gælder både lærere, børnehaveklasseledere og konsulenter uden ledelsesbeføjelser. Også lærere i ungdomsskolen og på sprogcentre samt professionsbachelorer i ernæring og sundhed er omfattet. 

Men KL har besluttet at undtage en række institutioner og områder, hvor der er sårbare børn, unge og voksne. Det vil være ansatte ved selvstændige folkeskoler for specialundervisning for børn, selvstændige observations- og heldagsskoler, døgninstitutioner med intern skole, ansatte ved kommunikationscentre og hjerneskadecentre, der varetager undervisning i henhold til lov om specialundervisning for voksne, og ansatte ved PPR.

En præcis liste over undtagede institutioner vil det være de enkelte kommuner, der udarbejder, oplyser KL til folkeskolen.dk.

"KL's bestyrelse er meget optaget af, at vi ikke lockouter ansatte, der arbejder med svage og sårbare borgere. Lockouten vil derfor ikke ramme for eksempel plejen af de ældre, hjælp til handicappede og psykisk syge eller undervisning og pasning af børn med særlige vanskeligheder", siger Steen Christiansen, næstformand i KL's Løn- og Personaleudvalg, i en pressemeddelelse om dagens lockoutvarsel.

Artiklen fortsætter under banneret

Helt generelt har KL undtaget chefer og ledere. Det vil på folkeskoleområdet sige alle ansat på overenskomst for ledere m.fl. inden for undervisningsområdet m.fl. Desuden kan tjenestemænd slet ikke lockoutes.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.263 andre er allerede tilmeldt

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
729 andre er allerede tilmeldt

PPR-netværket er for ansatte og andre med interesse for Pædagogisk Psykologisk Rådgivningsområdet. I samarbejde med Samrådet af Specialpædagogiske Foreninger i DLF. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
438 andre er allerede tilmeldt