KL: 86 procent af de ansatte inden for undervisning lockoutes

KL har i dag sendt sit lockoutvarsel til blandt andre Lærernes Centralorganisation. Inden for undervisningsområdet er det 86 procent af de ansatte, der vil blive lukket ude fra deres skoler, hvis man ikke er nået til enighed inden 10. april.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

KL vil lockoute 250.000 - blandt andet på folkeskolerne 

Som udgangspunkt er alle ansatte efter overenskomst for lærere m.fl. i folkeskolen og ved specialundervisning for voksne omfattet af lockoutvarslet, oplyser KL. Det gælder både lærere, børnehaveklasseledere og konsulenter uden ledelsesbeføjelser. Også lærere i ungdomsskolen og på sprogcentre samt professionsbachelorer i ernæring og sundhed er omfattet. 

Men KL har besluttet at undtage en række institutioner og områder, hvor der er sårbare børn, unge og voksne. Det vil være ansatte ved selvstændige folkeskoler for specialundervisning for børn, selvstændige observations- og heldagsskoler, døgninstitutioner med intern skole, ansatte ved kommunikationscentre og hjerneskadecentre, der varetager undervisning i henhold til lov om specialundervisning for voksne, og ansatte ved PPR.

En præcis liste over undtagede institutioner vil det være de enkelte kommuner, der udarbejder, oplyser KL til folkeskolen.dk.

"KL's bestyrelse er meget optaget af, at vi ikke lockouter ansatte, der arbejder med svage og sårbare borgere. Lockouten vil derfor ikke ramme for eksempel plejen af de ældre, hjælp til handicappede og psykisk syge eller undervisning og pasning af børn med særlige vanskeligheder", siger Steen Christiansen, næstformand i KL's Løn- og Personaleudvalg, i en pressemeddelelse om dagens lockoutvarsel.

200-300 skoleledere skal måske strejke 

Helt generelt har KL undtaget chefer og ledere. Det vil på folkeskoleområdet sige alle ansat på overenskomst for ledere m.fl. inden for undervisningsområdet m.fl. Desuden kan tjenestemænd slet ikke lockoutes.

Mulig bombe under masselockout: Kommuner skal måske erstatte aflyste skoletimer