OK18
22   36

KL vil lockoute 250.000 - blandt andet på folkeskolerne

På et møde her til eftermiddag har KLs bestyrelse besluttet at varsle lockout af 250.000 kommunalt ansatte. KL-formand Martin Damm siger på dr.dk, at alle folkeskoler vil være omfattet af en lockout.

Netop nu fortæller KL-formanden, at foreningen har udtaget cirka 250.000 kommunalt ansatte til lockout.

Han oplyser samtidig, at alle folkeskoler vil være omfattet af en lockout. 

Artiklen fortsætter under banneret

"Vi har ikke et nøjagtigt antal medarbejdere. Vi har cirka en halv million kommunale medarbejde. Jeg vil tro, at vi ender omkring 250.000, der vil blive omfattet af lockout", lyder det fra Martin Damm.

"Det er alle områder, hvor der ikke er borgere, der er afhængige af hjælp fra det kommunale område. Det vil typisk være børnehave og skole, men for eksempel firholder vi herberg og sociale institutioner.

Ifølge Martin Damm har KL følt sig nødsaget til at bruge en lockout som et modsvar på strejkevarslerne fra de faglige organisationer, fordi en lockout vil forkorte en mulig konflikt. 

"Hvis det kommer til en konflikt, kan vi desværre ikke komme uden om, at en konflikt vil ramme rigtig mange borgere i det danske samfund. Det er spillereglerne i den danske model," siger Martin Damm.

Ifølge DR oplyser kommende KL-formand Jacob Bundsgaard, at SF og Enhedslisten i KL bakker ikke op om lockouten.

Danmarks Lærerforening havde oprindeligt udvalgt 5516 lærere på 171 skoler fordelt på 10 kommuner. Med KL's konfliktvarsel vil alle medlemmer af Danmarks Lærerforening blive nægtet adgang til deres arbejde, hvis ikke forhandlerne når at blive enige inden.

På statens område offentliggjort minister Sophie Løhde på et pressemøde i formiddags, at staten lockouter 120.000 offentligt ansatte. I alt 180.000 er ansat i staten. 50.000 er tjenestemænd og derfor friholdt for konflikt. De sidste 10.000 medarbejdere vurderes at have en særlig rolle for at varetage statens sikkerhed og er derfor undtaget fra lockout-varsel.

Også Danske Regioner har i dag udsendt lockoutvarsel. Her vil 70.000 regionalt ansatte blive omfattet af en lockout. Det svarer ifølge Danske Regioner til lidt over halvdelen af de ansatte i regionerne.  

KL meddeler i en pressemeddelelse, at lockouten ligesom på både det statslige og regionale område vil kunne træde i kraft den 10. april. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ