Under lockouten i 2013 var skolelederne på arbejde, mens lærerne stod udenfor. Men nu er der udsigt til tomme skolelederkontorer, for også skoleledernes overenskomst er en del af de sammenbrudte forhandlinger.

200-300 skoleledere skal måske strejke

For første gang nogensinde ser det ud til, at Skolelederforeningens medlemmer kan havne i en arbejdsnedlæggelse. 10-15 procent - mellem 200 og 300 overenskomstansatte ledere - vil formentlig blive udtaget til at gå i strejke.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

(kl. 14:32 Tallet ændret på foranledning af Skolelederforeningen, red.)

"Det er desværre ikke lykkedes parterne at blive enige i forhandlingerne. Det helt store konfliktpunkt er lønudviklingen over de næste tre år, der skal sikre en fornuftig realløn", siger formand for Skolelederforeningen Claus Hjortdal i foreningens nyhedsbrev og forklarer, at forhandlingsfællesskaberne for stat, regioner og kommuner forventes at varsle strejke med virkning fra 4. april 2018.

Fagforbundene har aftalt at udtage 10-15 procent af medlemmerne til strejke, og det gælder også Skolelederforeningen. Det tal svarer til mellem 200 og 300 ledere, blandt andet skoleledere, viceinspektører, specialskoleledere med videre. 

KL har meldt ud, at det er foreningens politik at besvare strejkevarsler emd lockout. 

OK18: En strejke kan blive til en lockout