Matematik indskoling
0   444

Lærerstuderende holder matematik-camp i august

Elever, der skal begynde i 2.-4. klasse efter sommerferien, kan deltage i MatematikØen. Tre lærerstuderende fra Metropol har fået penge fra Egmont Fonden til camp om tidlig indsats i matematik. Campen indeholder lege om matematik og holdes i Holte.

"Vi har fået penge til to års faglig sommercamp for nogle af de yngste elever. Det handler om at øge deres motivation for matematik blandt andet ved lege og brug af konkrete materialer", fortæller Anne Mette Røjgaard, der har søgt Egmont Fonden sammen med to andre lærerstuderende fra Metropol - Christina Baun og Jeppe Agerup.

De studerende har taget initiativ til campen for at hindre, at elevernes manglende motivation udvikles til egentlige læringsvanskeligheder.

MatematikØen er oprettet i forbindelse med projektet Tidlig Matematikindsats Til Marginalgrupper (TMTM), der har udspring på Metropol og foregår på flere skoler på Frederiksberg og andre steder i landet. De tre lærerstuderende er færdige som matematiklærere og mangler blot noget praktik og at skrive deres bachelor.

"Vi ønsker at tage udgangspunkt i, hvad børnene synes er interessant, matematikken i hverdagen, og det handler om at lege matematik, at skabe og genskabe glæde og inspiration for matematik", siger Anne Mette Røjgaard.

Artiklen fortsætter under banneret

MatematikØen finder sted i Holte fra 1.-4. august og benytter materialer, der er udviklet til TMTM. Det kan handle om leg med målebånd, geobrikker og centicubes. Børnene skal foretage matematiske undersøgelser og dermed styrke deres matematiske forståelse.

Campen har en deltagerbetaling på 400 kroner pr barn, og der er tilmeldingsfrist i midten af juli. Der er plads til 20-25 børn på MatematikØen i år.

De fire dages camp er struktureret, sådan at børnene kommer igennem fagets emner og kompetenceområder.

Læs mere om MatematikØen via link til højre for artiklen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.015 andre er allerede tilmeldt

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
307 andre er allerede tilmeldt