Matematik
0   566

4,8 millioner kroner til tidlig matematikindsats

Tidlig Matematikindsats til marginalgrupper er en indsats for fagligt stærke og svage elever på indtil videre 41 skoler i landet. Professionshøjskolen Metropol står bag projektet og underviser lærerne. Nu har Egmont Fonden bevilget 4,8 millioner kroner til projektet.

Indsatsen er en videreudvikling af Tidlig Matematikindsats Frederiksberg, hvor skolerne her deltog, og hvor det handlede om at gøre de fagligt svage elever i matematik stærkere. Senere har fire sjællandske skoler, Kastrupgårdskolen, Susålandets Skole, Strøbyskolen og Vallerødskolen også deltaget i projektet, hvor lærerne er blevet videreuddannet og hvor man har oplevet, at elevernes faglige niveau blev hævet, deres selvværd øget og dermed fik de mod på læring.

De udvalgte elever modtager en halv times ekstra undervisning hver dag i 12 uger.

Pengene fra Egmont Fonden betyder, at det tilknyttede forskerteam får mulighed for at videreudvikle og kvalificere metoden bag projektet.

Tidlig Matematikindsats Til Marginalgrupper (TMTM) bygger på materialet "Matematikvanskeligheder - tidlig intervention", som lektor Lena Lindenskov fra Aarhus Universitet og lektor på Metropol Peter Weng står bag. Materialet vægter især samtalen om matematik, at kende de før-faglige begreber og at kunne se mønstre.

Artiklen fortsætter under banneret

"Børn er problemløsere af natur, og når de arbejder med problemer i matematik, der også indeholder faglig læsning, geometri og algebra fremmer det deres læring. En tidlig indsats kan afhjælpe elevernes regnehuller, inden de bliver til store matematikvanskeligheder", siger projektleder og lektor på Metropol Pia Tonnesen i en pressemeddelelse om Egmont Fondens støtte.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.969 andre er allerede tilmeldt