Matematik overbygning
0   481

Kurser skal sikre fokus på it i matematik

En del matematiklærerne har brug for faglig opkvalificering i brug af it-værktøjer, og det er baggrunden for at bl.a. Danmarks Matematiklærerforening sætter ind. Det bliver kurser til lærere i efteråret, materialer, e-learning, forskning - og en startkonference 22. november.

300 lærere kan komme på et kort kursus, 1000 lærere kan deltage i e-learning, og en ny grundbog uddelt til alle landets folkeskoler om brug af cas-værktøjer i matematik bliver en del af den indsats, som Matematiklærerforeningen står bag sammen med blandt andre matematikvejledere i 12 kommuner, Via UC i Aarhus og CFU i København. A.P. Møller Fonden har givet lidt over to millioner kroner til projektet.

22. november i år holder Matematiklærerforeningen en startkonference om bedre brug af cas-værktøjer - computer-algebra-systemer. I foråret 2017 vil projektet slutte med en konference.

"Vi skal have fokus på it i matematikundervisningen, fordi brug af cas-værktøjer muligvis kommer til at indgå i afgangsprøven fra 2017, og fordi man kan noget andet, når man bruger it i matematik", siger Gert B. Nielsen, der er direktør for forlaget Matematik.

Han fremhæver, at det handler om at få bedre indhold ind i matematikundervisningen.

Artiklen fortsætter under banneret

"En del lærere bruger allerede en del cas-værktøjer i deres undervisning, men i foreningen oplever vi, at mange lærere ikke er klædt godt nok på her. Der er skoler, hvor det kniber gevaldigt med ordentlig adgang til computere, og hvor man ikke har forskellige cas-værktøjer til rådighed. Hvis lærerne skal bruge it-værktøjerne godt, er det jo en forudsætning, at de har et godt kendskab til brugen af dem. Derfor vil vi samle lærere og arbejde for at give dem mere viden på området".

Ideen er, at det øgede fokus på it-værktøjer brugt i matematik skal sprede sig lokalt. Matematiklærerforeningen vil desuden uddele en bog om emnet til samtlige grundskoler. Her er målgruppen primært skolens matematikvejledere og matematikfaglige teamledere.

Projektet vil desuden blive fulgt løbende forskningsmæssigt.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.015 andre er allerede tilmeldt

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
523 andre er allerede tilmeldt

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.872 andre er allerede tilmeldt