Specialundervisning
1   595

Ministeren vil ændre holdningen til ordblinde

40 eksperter og praktikere på ordblindeområdet mødes i dag med undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) for at diskutere, hvordan de sikrer, at ordblinde får samme muligheder som andre. Arbejdet skal munde ud i et nyt ordblindeudspil, der kommer i løbet af foråret.

På mødet i dag vil Ellen Trane Nørby og de 40 eksperter og praktikere på ordblindeområdet blandt andet diskutere, hvordan man ændrer opfattelsen af ordblinde og sikrer dem god undervisning med brug af de nyeste teknologier.

Derudover skal de se på, om der er lovgivningsmæssige barrierer, som skal fjernes, så ordblinde kan præstere på deres reelle niveau.

Ordblinde skal mødes med anerkendelse

Mødet skal munde ud i et ordblindeudspil for børn, unge og voksne, som vil blive lanceret i løbet af foråret.

Artiklen fortsætter under banneret

"Selv om der har været fokus på de ordblinde de senere år, er der stadig nogle, der for eksempel i skolen eller på arbejdspladsen bliver mødt med opfattelsen af, at de bare skal tage sig sammen. Derudover bliver det nogle gange opfattet som snyd, når ordblinde bruger hjælpemidler til prøver. Den holdning skal vi have ændret", siger Ellen Trane Nørby i en pressemeddelelse.

Hun har derfor sat et udviklingsarbejde i gang, der skal sikre, at ordblinde møder anerkendelse af de udfordringer, de har, og får den hjælp, de har behov for.

97 kommuner bruger nu den nationale test

For et år siden lancerede Undervisningsministeriet den nationale ordblindetest. Testen skal sikre, at alle børn, unge og voksne identificeres på samme grundlag, uafhængigt af, hvor i uddannelsessystemet de er, og hvor de bor.

I dag bruger 97 af landets kommuner bruger testen, og på flere punkter inden for feltet er der en positiv udvikling i gang, bemærker ministeren. Særligt når det kommer til at identificere de ordblinde.

"Der er over de senere år sat fokus på ordblindeområdet, og vi har sammen med sektoren udarbejdet værktøjer, der er med til at sikre, at ordblinde får samme tilbud og muligheder landet over. Men vi skal videre - arbejdet er bestemt ikke i mål," siger Ellen Trane Nørby.

Folkeskolen.dk sætter i anledningen af det første år med den nationale ordblindetest fokus på testen og på undervisning af ordblinde elever. Dette er den ottende artikel i temaet:
Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.592 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.709 andre er allerede tilmeldt