På DLF-kongressen i denne uge var der udstillet bud på forskellige typer af lærerarbejdspladser, som kan indrettes på skolerne, når lærerne skal tilbringe en større del

Viborg reform-ombygger skolerne for 100 millioner

I Viborg har byrådet afsat 57 millioner kroner ekstra til skolerne over fire år til at implementere folkeskolereformen. Og derudover har byrådet også afsat over 100 millioner kroner på anlægsbudgettet til at gå skolebygningerne igennem med nye læringsmiljøer og arbejdspladser til lærerne.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lokal dialog om skolereformen - bare ikke om finansieringen

"Det er et rigtig godt forlig, hvor byrådet faktisk har fulgt børne- og ungdomsudvalgets indstilling fuldstændig. Og der er blevet sat penge af til kompetenceudvikling oveni, som vi også havde anbefalet", fortæller formanden for Viborg Lærerkreds Flemming Kjeldsen. Han glæder sig også over, at byrådet har lyttet til ønsket om at få opdateret byens skolebygninger, så de bliver egnede til de mere fleksible undervisningsformer, som er planen med folkeskolereformen, og der kan indrettes arbejdspladser til lærerne på skolerne.

De midtjyske træer vokser dog ikke ind i himlen, for det er stadig lærerne, der kommer til at finansiere store dele af reformen, da de - også i Viborg - skal undervise to klokketimer mere om ugen i gennemsnit.

"Det får meget stor betydning for undervisningen, fordi Viborg i forvejen ligger meget højt i undervisningsprocent", siger Flemming Kjeldsen.

Økonom om tilstedeværelse: Lærere bliver god forretning

 

 

Læs mere

Budgetforliget