“Skolerne har ikke noget konkret at melde ud, andet end at vi ligeså stille forventer at starte op fra på mandag. Mette Frederiksen har meldt ud, at det bliver en langsom og kontrolleret åbning ligesom sidst. Så det må vi gå ud fra, at det holder stik”, siger skoleledernes formand Claus Hjortdal.

Nye retningslinjer til skolerne er måske klar onsdag: De centrale parter mødes i morgen

Skoleledere og lærere må væbne sig med tålmodighed nogle dage endnu, for det er endnu uvist, hvornår der kommer retningslinjer for genåbningen af skolerne for de store elever fra på mandag.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der vides endnu ikke, hvornår skolerne får nye retningslinjer for, hvordan de fra på mandag kan åbne for de store elever. 

Det forlyder, at Børne- og Undervisningsministeriet håber på at have nogle retningslinjer klar i løbet af onsdag, men det kan også være, at de først ligger klar torsdag morgen (Opdateret kl. 16.45).

Undervisningsministeriet: To meter mellem læreren og første række 

Folkeskolen.dk har forsøgt at få svar på, om der først kommer skolespecifikke retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen og senere hen fra Børne- og Undervisningsministeriet, eller om retningslinjerne præsenteres samlet. Men det er ifølge Sundhedsstyrelsen endnu ikke afgjort.   

Sektorpartnerskab er indkaldt til møde i morgen 

Af torsdagens aftale mellem Folketingets partier fremgår det, at den nærmere tilrettelæggelse af genåbningen af skolerne for de store elever vil ske "inden for de sundhedsfaglige retningslinjer, som aftales i sektorpartnerskab". Et partnerskab, der består blandt andet består af Børne- og Undervisningsministeriet, KL, Skolelederforenigen og Danmarks Lærerforening.

Partier: Der kan gå uger, før alle elever er tilbage 

Parterne er i dag blevet bedt om at melde ind til ministeriet med bud på udfordringer og løsninger, og så mødes partnerskabet virtuelt i morgen formiddag.

Afstandskrav reduceret til en meter

I går aftes ændrede sundhedsmyndighederne deres generelle anbefalinger. Her blev afstandskravet sænket fra to til én meter undtagen i "særlige situationer, som f.eks. ved fællessang, råb eller foredrag". For skolerne er det allerede meldt ud, at det betyder, at der skal være to meter mellem læreren og første række i klassen.

Officielt: 6.-10. klasse skal i skole igen 18. maj

Uden nærmere retningslinjer må lærere, elever og forældre væbne sig med mere tålmodighed, før det kan meldes ud, hvilken en undervisning skolerne kan levere, fortæller skolelederformand Claus Hjortdal.

"Pt. kan vi kun forholde os til en vejledning fra den 4. maj, som er ret specifik på skoleområdet, og gårsdagens nye vejledning fra Sundhedsstyrelsen, som er mere generel og dækker flere områder. Derfor vil vi naturligvis presse på mødet med ministeren for, at vi hurtigst muligt kan få nærmere retningslinjer", siger han. 

Hjortdal: Vi skal gentænke forventningsniveauet

I planlægningen af næste uge har skolerne derfor i øjeblikket ikke andet at gå ud fra end det nye reducerede afstandskrav.

"Derfor vil jeg anbefale, at man begynder at finde ud af, hvor man lever op til det nye krav. Men udover det ligger der også en del af andre løse spørgsmål. Vi har eksempelvis brug for et forventningsniveau til undervisningen og fjernundervisningen. Indtil nu har vi jo kørt det meget adskildt mellem 0.-5. og 6.-9. klasse. Her snakkede man om, at vi gerne skulle have de små i skole i rigtigt lang tid, så forældrene kunne gå på arbejde. Er der et anderledes syn, vi skal have nu? Det er afgørende for, hvor mange timer eleverne skal have, hvilket jo bestemmer personale- og lokaleresurserne", siger han.

KL: Nogle steder kan de store elever måske kun mødes nogle timer om ugen

Forældre og elever kan derfor endnu ikke forvente at modtage nogle konkrete informationer om, hvordan næste uge ser ud.

"Skolerne har ikke noget konkret at melde ud, andet end at vi ligeså stille forventer at starte op fra på mandag. Mette Frederiksen har meldt ud, at det bliver en langsom og kontrolleret åbning ligesom sidst. Så det må vi gå ud fra, at det holder stik".

Powered by Labrador CMS