Corona
7   25

Undervisningsministeriet: To meter mellem læreren og første række

Sundhedsstyrelsen har sænket afstandskravet fra to til én meter undtagen i "særlige situationer, som f.eks. ved fællessang, råb eller foredrag". Det betyder, at der skal være to meter i mellem læreren og første række i klassen.

Når man råber, synger eller holder foredrag er der øget risiko for dråbesmitte ud af munden mod tilhørerne. Som lærer Georg Breddam kommenterede, da folkeskolen.dk i aftes fortalte om de nye retningslinjer, må man hellere træde et skridt tilbage, hvis man skal udtale navnet på ophavsmanden til læresætningen om den retvinklede trekant. Og ja, det at undervise kan sammenlignes med at holde foredrag. Der bør være "2 meters afstand mellem lærere og den forreste række i klasselokalet, mens det er tilstrækkeligt med 1 meters afstand mellem eleverne", skriver Undervisningsministeriet.

Idræt med fysisk kontakt bliver igen tilladt, hvis der er stor opmærksomhed på øvrige anbefalinger, særligt vedrørende hygiejne og forebyggelse af kontaktsmitte, skriver ministeriet også.

Undervisningsministeriet og skolens interessenter er i dialog om, hvordan skoledagen kan og skal tilrettelægges under de nye retningslinjer og i forhold til, at 6.-10. klasse også kan komme tilbage i skolen fra på mandag den 18. maj.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.197 andre er allerede tilmeldt