Sport med fysisk kontakt bliver tilladt igen, hvis man er meget opmærksom på bl.a. hygiejneretningslinjerne, siger Undervisningsministeriet.

Undervisningsministeriet: To meter mellem læreren og første række

Sundhedsstyrelsen har sænket afstandskravet fra to til én meter undtagen i "særlige situationer, som f.eks. ved fællessang, råb eller foredrag". Det betyder, at der skal være to meter i mellem læreren og første række i klassen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sundhedsstyrelsen sænker afstandskravet til én meter

Når man råber, synger eller holder foredrag er der øget risiko for dråbesmitte ud af munden mod tilhørerne. Som lærer Georg Breddam kommenterede, da folkeskolen.dk i aftes fortalte om de nye retningslinjer, må man hellere træde et skridt tilbage, hvis man skal udtale navnet på ophavsmanden til læresætningen om den retvinklede trekant. Og ja, det at undervise kan sammenlignes med at holde foredrag. Der bør være "2 meters afstand mellem lærere og den forreste række i klasselokalet, mens det er tilstrækkeligt med 1 meters afstand mellem eleverne", skriver Undervisningsministeriet.

Idræt med fysisk kontakt bliver igen tilladt, hvis der er stor opmærksomhed på øvrige anbefalinger, særligt vedrørende hygiejne og forebyggelse af kontaktsmitte, skriver ministeriet også.

Undervisningsministeriet og skolens interessenter er i dialog om, hvordan skoledagen kan og skal tilrettelægges under de nye retningslinjer og i forhold til, at 6.-10. klasse også kan komme tilbage i skolen fra på mandag den 18. maj.

Læs mere

Uvm.dk