Forskning

'Der er hvert år mange tusind joboplag, hvori der efterspørges mere dybtgående engelskkompetencer end dem, man lærer i skolen i dag”, nævner lektor og sprogforsker Karsten Gramkow som én af grundene til, at det er vigtigt at se på, hvordan elevernes sprogkundskaber kan blive bedre.
"Der er hvert år mange tusind joboplag, hvori der efterspørges mere dybtgående engelskkompetencer end dem, man lærer i skolen i dag”, nævner lektor og sprogforsker Karsten Gramkow som én af grundene til, at det er vigtigt at se på, hvordan elevernes sprogkundskaber kan blive bedre.

Forsker: Undervis mere og tidligere på engelsk i skolen

Ifølge en sprogforsker er der stort potentiale i at undervise på engelsk i skolens fag allerede fra første skoledag. Det vil gøre eleverne dygtigere til både engelsk, dansk og de pågældende fag.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er ræson i at undervise eller blot samtale på engelsk i naturfag, matematik og andre fag i skolen allerede i de små klasser. Eleverne bliver selvsagt dygtigere til engelsk af det, men de bliver faktisk også dygtigere på deres modersmål og til det fagfaglige i de pågældende fag.

Sådan siger Karsten Gramkow, der er ph.d og ansat ved UC Syd, og som har forsket og undervist i Content and Language Integrated learning (CLIL) i 15 år. CLIL går ud på at undervise på et andet sprog end modersmålet i andet end sprogfagene, så eleverne f.eks. har matematik på engelsk.

"Der findes interessant forskning fra f. eks. European Centre for Modern Languages i Østrig om, hvordan vi beskæftiger os med ny tilegnet viden, når vi lærer på et andet sprog. Resultaterne er, at det skaber en øget bevidsthed og en dybere indlæring. Når man skal formulere sig på et andet sprog, så lærer man både sproget bedre, men man bliver faktisk også dygtigere til matematik, fordi man kognitivt er nødt til at forholde sig til matematikken på et dybere plan", siger Karsten Gramkow og minder om, at CLIL i praksis allerede foregår i meget engelskundervisning.

Powered by Labrador CMS