Aunings Skoles ordblinde og læsesvage signerer bibliotekets store 'A'. Bogstavets form er et symbol på, at det kan føles som at bestige et bjerg, når man som ordblind skal knække læsekoden.
Aunings Skoles ordblinde og læsesvage signerer bibliotekets store 'A'. Bogstavets form er et symbol på, at det kan føles som at bestige et bjerg, når man som ordblind skal knække læsekoden.

Årets PLC aftabuiserer læsevanskeligheder

Læringscentret på Auning Skole på Djurs er kåret som Danmarks bedste PLC 2020, ikke mindst på grund af medarbejdernes indsats for skolens ordblinde elever. Præmien er bøger til en værdi af 12.000 kroner.

Publiceret

Om Prisen for åretsPLC

Præmien uddeles ved Kommunernes Forening for PædagogiskeLæringscentres årsmøde. Årets tema var læseslyst.  AuningSkole var i finalen sammen med Sundbyøster Skole fra KøbenhavnsKommune og Lille Næstved Skole fra Næstved Kommune.

Præmien, Auning Skole modtager, er sponsoreret af forlagetTellerup og består af mange timers god læsning, da skolen får bøgerfra forlaget til en værdi af hele 12.000 kr. Førstepræmien følgesdesuden af et varigt og synligt bevis på titlen som Danmarks bedstePLC 2020, kreeret af Fredensborg Skole, der er sidste års vinder afkonkurrencen. De havde i håndværk og design kreeret lampen Læselysmed en fod af kasserede bøger. Se lampen i billedserien overartiklen.

Undervandslæsning - hvad er det?

Måske bed nu også mærke i, at en af begrundelserne for at AuningSkoles PLC vandt prisen var samarbejdet med svømmelæreren om'undervandslæsning'. Hvis du undrede dig over, hvad det er fornoget, kommer forklaringen her:

"Det var til vores årlige 'store læsedag'. Der sender vi altideleverne skøre steder hen og læse" fortæller Camilla Storm. "Vi vilgerne vise eleverne at man kan læse alle steder, men det varselvfølgelig mest sjov og ballade. Vi laminerede nogle sider medhistorier på og så fik eleverne snorkel og dykkerbriller, så dekunne læse under vandet".

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi fejrer vores ordblinde og læsesvage elever en gang om året" fortæller Auning Skoles PLC-ansvarlige lærer Camilla Storm til folkeskolen.dk/plc.

"Det er meget vigtigt for os at de oplever at de ikke er alene med deres vanskeligheder. Så vi samler dem til en fest på biblioteket, hvor de får kage og en overraskelse".

Bestyrelsesformand i KFPLC Michael Nøhr begrunder valget af Auning Skole med at man her 'på forbilledlig vis (har) et stærkt samarbejde med mange aktører - ja selv med svømmelæreren om undervandslæsning.

"De formår virkelig at løfte læselysten hos skolens elever, og det er på trods af en stram økonomi og en skole med en meget høj procentdel ordblinde elever. Her er det lige godt at læse med øjnene og med ørerne eller med begge dele, for her er det alene lysten, der driver værket, hvem så end man skal samarbejde med, for at finde denne lyst".

Powered by Labrador CMS