PLC-skolebibliotekar
2   12

Guide til PLC-medarbejderen: Sådan får du eleverne til at læse i fritiden

Danske børn og unge læser ikke, hvis de ikke skal. En undersøgelse viser, at blot 20 pct af danske skoleelever rigtig godt kan lide at læse. Det er den dårlige nyhed. Den gode nyhed er, at et bedre skolebibliotek kan give dem mere lyst til at stikke snuden i bøgerne for fornøjelsens skyld. Nu er der en gratis guide klar, så PLC-ansvarlige kan blive inspireret til den del af arbejdet.

Et ideelt PLC har et årligt driftsbudget på 90.000 kr. til indkøb af fysiske frilæsningsmaterialer.

For en skole med 800 elever består frilæsningssamlingen af 12.000 bøger, hvilket svarer til 15 bøger per elev.

Sådan lyder anbefalingen i en ny gratis guide udviklet af blandt andet Københavns Biblioteker og tænketanken Fremtidens biblioteker.

Nu er det op til den enkelte PLC-medarbejder at tjekke, om deres skole lever op til anbefalingerne og eventuelt tage det op med skolens ledelse.

Artiklen fortsætter under banneret

Guiden er udarbejdet som et redskab til at udvikle skolens samling af frilæsningsmaterialer, ikke mindst den fysiske samling.

Ud over at give konkrete anbefalinger til hvor mange penge, der skal bruges, og hvor mange bøger, der skal købes, er der også input til, hvor mange bøger i forskellige genrer der bør være til læsere på de forskellige klassetrin.

Desuden består den af dialogredskaber, hvis man vil tale med eleverne om deres ønsker til bogsamlingen, samt ideer til hvordan PLC's fysiske rum kan indrettes.

Endelig indeholder den et redskab, der skal sætte gang i dialogen mellem PLC-medarbejderne og ledelsen om ambitionerne for frilæsningssamlingen.

Og så vil vi gerne vide: Bruger din skole 90.000 kroner på frilæsningsbøger om året? Og hvis nej, hvor mange bruger den så?

Find guiden her.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
700 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.502 andre er allerede tilmeldt