Der kommer ikke en femårig læreruddannelse i den tid, jeg er uddannelsesminister, lyder det fra Esben Lunde.

Esben Lunde om frafald: Bondos logik er nonsens

Anders Bondos ønske om at løfte læreruddannelsen til universitetsniveau giver ingen mening, lyder det i dag i en skarp kritik fra uddannelsesminister og forskningsminister Esben Lunde Larsen (V). "Og jeg kan bare sige til Anders Bondo og læserne af Folkeskolen: Der kommer ikke en femårig læreruddannelse i den tid, jeg er uddannelsesminister", lyder det ydermere fra ministeren.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I går udtalte formand for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen, at den nye læreruddannelse ikke vil løse de massive frafaldsproblemer. I stedet ønsker han uddannelsen løftet til en universitetsuddannelse, da han mener, at det vil løfte uddannelsen og lærerfaget. Men det møder voldsom kritik fra uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen.

Tårnhøjt frafald fortsætter på ny læreruddannelse 

"Det er nonsens at tro, at blot fordi en uddannelse bliver en universitetsuddannelse, at den så dermed per automatik får højere prestige og et mindre frafald. For en lang række af vores universitetsuddannelser har jo et abnormt højt frafald. Så det er simpelthen ikke en logik, jeg deler", siger ministeren.

Anders Bondo kan godt glemme enhver tanke om, at lærerstudiet skal have universitetsstatus. For det kommer ikke til at ske, lyder den klare besked fra uddannelsesministeren.

Studerende: "Når vi snakker om lærerstudiet er det altid negativt"

"Jeg kan bare sige til Anders Bondo og læserne af folkeskolen: Der kommer ikke en femårig læreruddannelse i den tid, jeg er uddannelsesminister", fortæller ministeren.

I går skrev folkeskolen.dk, at 17,6 procent af de lærerstuderende fra uddannelsens første årgang i 2013 var faldet fra. De tal byggede på tal fra Undervisningsministeriet. I dag har Uddannelsesministeriet fremsendt tal, der viser, at der er en nedgang i frafaldet blandt de studerende, der startede året efter, i 2014.

Minister: DLF skal stoppe med at tale uddannelsen ned

Han kritiserer lærerformanden for at gøre "både samfundet og den enkelte studerende en bjørnetjeneste" ved at tale læreruddannelsen ned. Anders Bondo fortalte i går til folkeskolen.dk, at han har talt med flere nyuddannede, som ikke har tænkt sig at bruge deres læreruddannelse i folkeskolen, fordi lærerfaget har mistet sin status. Men det kan DLF selv ændre på, mener ministeren.

Læreruddannelse: Første år var et særligt svært år 

"Danmarks Lærerforening kan lade være med at bruge hver eneste anledning til at tale folkeskolen og læreruddannelsen ned. Så kunne det jo være, at der var flere, der fandt det attraktivt efter endt uddannelse at blive i folkeskolen. Det er da underligt at have en fagforening, som stort set kun taler sin egen uddannelse og sin egen profession ned", siger han.

Ministeriet: Nye tal viser, at læreruddannelse er på rette vej

"Det vil klæde Anders Bondo og Danmarks Lærerforening at prøve at komme op med lidt mere intelligente svar på, hvordan vi udvikler vores læreruddannelse og vores folkeskole, end det man er kommet med indtil nu. Det eneste svar, man kan give, er, at vi skal have en finsk læreruddannelse, for så bliver alting bedre", fortsætter uddannelsesministeren.

Kampen om lærermangel-dagsordenen

Selvom det erklærede mål for den nye læreruddannelse er en væsentlig reduktion i frafaldet på den nye læreruddannelsen, vil Esben Lunde Larsen ikke overfor folkeskolen.dk definere et bestemt mål for frafaldet på læreruddannelsen.

Powered by Labrador CMS