Lærer- og efteruddannelse
2   603

Uddannelses-ministeriet: Nye tal viser lille forbedring på læreruddannelsen

I går beskrev folkeskolen.dk, hvordan det tårnhøje frafald fra læreruddannelsen er fortsat. Artiklen byggede på offentliggjorte tal fra Undervisningsministeriet. Men i dag fremviser Uddannelses- og Forskningsministeriet nye tal, som viser en lille nedgang i frafaldet hos nr. to hold på den nye læreruddannelse, der startede i 2014.

På baggrund af gårsdagens historie har Uddannelses- og Forskningsministeriet fremsendt folkeskolen.dk endnu ikke offentliggjorte frafaldstal fra den nye læreruddannelses andet år, altså de studerende, der startede i 2014. Tallene viser en reduktion på to procentpoint i andelen af studerende, der falder fra i løbet af uddannelsens første år, i forhold til første hold på den nye uddannelse.

Ifølge Uddannelsesministeriet var frafaldet på den nye læreruddannelses første år fra 2013 på 15 procent, mens årgang 2014 havde et frafald på 13 procent. De 13 procent er dog kun én procentpoint lavere end ministeriets frafaldstal fra den gamle læreruddannelses årgang 2011.

Artiklen fortsætter under banneret

Tallene er anderledes end de tal, folkeskolen.dk har fra Undervisningsministeriets databank, hvor førsteårsfrafaldet på den nye læreruddannelses første år lå på 17,6 procent. Uddannelsesministeriet oplyser, at tallene fra begge ministerier er korrekte, men at de bygger på forskellige opgørelsesmetoder. Således bygger Uddannelsesministeriets tal på frafald fra lærerstudiets efterårsoptag og inkluderer kun de studerende, som er optaget på uddannelsen igennem Den Koordinerede Tilmelding. Folkeskolen.dk's tal fra Undervisningsministeriets databank rummer frafaldet for studerende med både forårs- og efterårsstart på et år samt blandt de studerende, der er blevet optaget udenom Den Koordinerede Tilmelding. 

Læreruddannelsen har igennem en lang årrække lidt under et massivt frafald, og modelberegniger fra Undervisningsministeriet viser, at det forventes, at 37 procent vil falde fra i løbet af studiets fire år. 

Enhedslisten: Drop karakterkravet

Frafaldet og et lavt ansøgertal til den nye læreruddannelse får Enhedslistens uddannelsesordfører Eva Flyvholm til at kræve adgangskravet om et karaktersnit på 7 droppet.

"I Enhedslisten var vi imod indførslen af karakterkravet på læreruddannelsen, og nu viser det sig jo også, at et karakterkrav ikke giver mere motiverede studerende. Måske nærmere tværtimod. Derfor mener vi, at det bør droppes", skriver hun i en pressemedelelse.

Hun vil samtdig bede uddannelseseminister Esben Lunde Larsen kigge på bevillingerne til den nye læreruddannelse.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ