Rosenkrantz-Theil: Frihed til lokale løsninger i år - også til at droppe elevplaner

SF har opfordret til, at kravet om elevplaner kan suspenderes i dette forår. Og netop elevplanerne er en af de ting, skolerne får frihed til selv at bestemme over med regeringens forslag til justering af nødundervisningsloven.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Der er efter folkeskoleloven ikke hjemmel til at dispensere fra reglerne i loven om elevplaner. Inden for nødlovgivningen findes dog forskellige muligheder for fleksibilitet - også ift. elevplanen - som regeringen gerne vil understøtte", skriver undervisningsministeren i et svar til SF's undervisningsordfører Jacob Mark, der vil have skolerne fritaget fra elevplanforpligtelsen i coronatiden.

Regeringen har fremsat et ændringsforslag til den forlængelse af nødundervisningsloven, som behandles i øjeblikket. Med ændringsforslaget vil skolerne marts og frem til sommerferien 2021 få mulighed for at omlægge undervisningen og lave lokale løsninger, der tager udgangspunkt i de lokale behov hos den enkelte klasse. Når loven er vedtaget, vil de nærmere regler for omlagt undervisning blive fastlagt i en bekendtgørelse, og muligheden for at undlade at udarbejde elevplaner under nogle fastlagte betingelser vil kunne indgå i den bekendtgørelse, lyder det fra undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil.

Ministeren har tidligere givet udtryk for, at kvalitetsrapporter og elevplaner er blevet til "papirtigre, der ikke virker", men forhandlingerne om hvad der skal ske med dem på lang sigt, er p.t. udskudt på grund af coronapandemien.

Powered by Labrador CMS