Debat

Hjemmeskole ... nu med vikar

Nøj, jeg synes det her hjemmeskole er træls. Det drysser med portaler og regner med frikadeller ... nej undskyld forventninger. Jeg er helt skudt til hjørne

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Clio, sofahjørne, matematikfessor, alinea, “sjove” forløb, aula-opdateringer, regnskove, natur/teknik forsøg, læringsplatforme, skemaer, gode velmenende ideer, friske smil, overskud og nærmest begejstring overalt på SoMe ... en forventning om at læring pakkes ind i overskud, kreativitet og leg, gerne pyntet med påskeæg, gækkebreve og skovtur og krydret med hjemmebag.

Jeg kiggede bare på uret og glædede mig til at skoletiden var slut.

Mit skolelærer-jeg måtte give op! Børnene fik vikar de sidste timer. Vikaren blev ikke rigtig mødt med respekt. Vikaren fulgte heller ikke mine flotte velforberedte skemaer, der ellers matcher portaler og forventninger. Vikaren gav børnene “fri leg”. 

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Jeg prøver ikke at undskylde, eller forklare, jeg fortæller bare om dagen.

Nu spiller børnene iPad!! Ja, iPad! Det ved jeg da godt ikke er så zen. 

De sidder sammen på storebrors værelse. Jeg har lukket døren ind til dem. Jeg trængte til ro. Det lyder til at de hygger sig. Jeg synes de larmer. Jeg mangler vist lidt overskud.

Send mig lidt magi og tryllestøv, så jeg forvandles til en blanding mellem Robin Williams fra “Døde poeters klub” og Julie Andrews fra “Mary Poppins” og måske lidt fra “Sound of Music”. Bare stå på en alpetop, med åbne arme, danse og lade mine drenge synge i lykkelig duet. Uhh hvor smukt. Dem med små ankelstrømper og veltrimmet hår, og mig med lille forklæde udover en perfekt nystrøget kjole.

Måske hvis jeg fik magi og tryllestøv, at vikaren så ikke behøver komme så tidligt i morgen?

Jeg har meget at lære... både i min rolle som lærer og vikar.

Nu har vikaren også fri. 

Nu er jeg bare mor. 

❤️🌤