Folkeskolen.dk's debatregler

Publiceret Senest opdateret

Alle har mulighed for at skrive indlæg og kommentarer i debatten om folkeskole og lærerarbejde på folkeskolen.dk - deltagelse i debatten sker på eget ansvar. Vær opmærksom på at debattere i en god tone - der skal være plads til alle i debatten på folkeskolen.dk

Dine persondata

For at skrive kommentarer på folkeskolen.dk, skal du oprette en Hyvor-kommentarprofil (det kan ske under den artikel/det indlæg, du ønsker at kommentere). Debatindlæg indsendes til debat@folkeskolen.dk

Se her, hvordan vi håndterer dine persondata:

Redaktionen forbeholder sig ret til at gribe ind over for usaglige indlæg og personangreb, fordi det er vigtigt for os, at folkeskolen.dk's debat er et sted, hvor alle føler sig trygge ved at bidrage til debatten. Følg nedenstående retningslinjer, så vi kan få en debat på folkeskolen.dk, der gerne er polemisk, men også meget gerne konstruktiv!

 1. Folkeskolen.dk optager ikke anonyme indlæg eller kommentarer. Din kommentarprofil skal være opdateret med dit eget for- og efternavn og med aktuel e-mailadresse (denne vises ikke på sitet). Hvis du benytter et profilbillede, skal det være et vellignende foto af dig selv (i tvivlstilfælde kan redaktionen udelukke en bruger, ind til du har opdateret din profil og givet debat@folkeskolen.dk besked om dette)
 2. Personangreb er ikke tilladt.
 3. Kommentarer skal holde sig til emnet og føre debatten videre. Kritik skal være saglig og underbygges med argumenter, dvs. tage udgangspunkt i konkrete udtalelser eller handlinger.
 4. Alle indlæg og kommentarer skal overholde gældende lovgivning. Det medfører, at de ikke må indeholde injurier, og at de ikke må krænke andres ophavsret, og de må ikke indeholde følsomme oplysninger om andre mennesker eller grupper.
 5. Indlæg må heller ikke fremstå useriøse fx med overdreven brug af VERSALER
 6. Det er ikke tilladt at 'spamme' debatten med enslydende eller omtrent enslydende indlæg/kommentarer.
 7. Folkeskolen.dk optager ikke annoncer i netdebatten og dermed ikke tekster, der reklamerer for kommercielle produkter. Vi tillader således heller ikke links til webshops eller andre kommercielle sites i indlæg, og redaktionen forbeholder sig ret til at fjerne sådanne links uden varsel. Hvis du er personligt involveret i et produkt/en serviceydelse, du skriver om, skal det fremgå af enten indlæg eller profil (jobtitel/arbejdsplads). (For annoncører)
 8. Overtrædelse af ovenstående god praksis vil medføre sletning af indlæg under4 henstilling til at følge gældende regler og god debatskik. Endelig vil gentagne advarsler medføre lukning af kommentarprofilens adgang til at debattere.
 9. Redaktionen forbeholder sig ret til at redigere og moderere og slette indlæg, som vi vurderer, er skadelige for folkeskolen.dk som helhed
 10. Indlæg og kommentarer på folkeskolen.dk kan blive bragt i fagbladet Folkeskolen (evt. forkortet). Du kan ikke kræve at få slettet indlæg, du har fortrudt, heller ikke selvom du vælger at få deaktiveret din kommentarprofil. Indlæggene bevares af hensyn til den tråd, de måtte indgå i, men vil i det tilfælde stå under navnet 'deaktiveret bruger'.

Hvem blogger på folkeskolen.dk?

På folkeskolen.dk’s blogs skriver lærere, meningsdannere, forskere, konsulenter, foreninger og organisationer, som har noget på hjerte om folkeskolen. De bidrager blandt andet med erfaringer, holdninger, ny viden og gode ideer.

Bloggere på folkeskolen.dk repræsenterer kun egne holdninger. Indlæggene må ikke omtale produkter, ydelser eller andet af kommerciel karakter, som bloggeren repræsenterer. Links til webshops eller andre kommercielle sites er heller ikke tilladt. Se i stedet muligheden for en sponseret blog.

Redaktionen forbeholder sig ret til at nedlægge blogs, som overtræder retningslinjerne på denne side, eller som på anden vis ikke lever op til god debatskik, samt som ikke er blevet opdateret med nye indlæg over en længere periode.

Bliv blogger på folkeskolen.dk

Har du lyst til at blive blogger? Ansøg om en blog her.

Tips til gode indlæg/kommentarer (inspireret af ing.dk)

 • Bidrag med din viden og spørg ind til det, som du gerne vil vide mere om eller have uddybet. Overvej inden du skriver, om dit input er inden for emnet og fører den igangværende debat videre.
 • Hvis du føler dig ophidset eller vred over indhold på folkeskolen.dk eller over andre ting i livet, anbefaler vi, at du venter med at ytre dine følelser til senere. Sov på det!
 • Hvis du mener, at en anden debattørs indlæg ikke overholder debatreglerne, anbefaler vi, at du anmelder indlægget til redaktionen - debat@folkeskolen.dk
Powered by Labrador CMS