Formand for overenskomstudvalget i DLF Morten Refskov er tilfreds med overenskomstforliget for lærerne på det regionale område.

OK21: Aftale på plads for lærerne på det regionale område

Der er landet en overenskomstaftale for lærerne på det regionale område. Aftalen forbedrer reallønnen og løfter lønnen ekstra for blandt andre børnehaveklasseledere ansat i regionerne.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sidste weekend indgik Forhandlingsfællesskabet og Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN) overenskomstforlig på det generelle område, og søndag aften blev Lærernes Centralorganisation og RLTN enige om en overenskomst for lærerne i regionerne. DLF organiserer omkring 460 fuldtidsstillinger i regionerne.

Overenskomstforlig for 140.000 regionalt ansatte 

Formand for overenskomstudvalget i DLF, Morten Refskov, mener, at det er et godt resultat, når man tager i betragtning, at forhandlingerne er sket i skyggen af corona.

"Det er et klassisk regionalt forlig, som ligger i forlængelse af det kommunale. Vi kalkerer stort set altid det kommunale til det regionale. Gruppernes fordeling er anderledes på det regionale område, derfor må man justere lidt. Men de elementer, der er med, kender vi fra det kommunale område", siger Morten Refskov.

Aftalens ramme er på i alt 5,44 procent over tre år, heraf går 5,02 procent til generelle lønstigninger, mens 0,45 procent har været sat af til de enkelte organisationer. Det er disse midler, der nu er landet en aftale for lærerne for på DLF's område.

"De midler, der har været, har vi fordelt dem bredt. Men vi kigger også altid efter de grupper, som har et efterslæb lønmæssigt. Vi forsøger at rette op på det", siger Morten Refskov og peger på, at ligesom på det kommunale område er professionsbachelorer i ernæring og sundhed og børnehaveklasselederne særligt tilgodeset i forliget.  På det regionale område er der børnehaveklasseledere ansat på regionale specialskoler.

Topforhandler om OK21-resultat: Reallønnen stiger 

Læs mere

Se forliget her

Powered by Labrador CMS