OK21
0   14

Overenskomstforlig for 140.000 regionalt ansatte

Staten kom først, så kom kommunerne og her lørdag middag er overenskomstforliget for de ansatte i regionerne også faldet på plads. Ud over generelle lønstignijnger er der afsat midler til næste runde forhandlinger særligt for DLF-medlemmerne.

Det er Forhandlingsfællesskabet, som forhandler for de ansatte i regioner og kommuner har indgået et tre-årigt forlig med Danske Regioner. Forhandlingsleder på det regionale område og formand for Dansk Sygeplejeråd Grete Christensen er tilfreds med forliget:

"Det er lykkedes os at lande en aftale for de næste tre år, der sikrer reallønnen for alle ansatte og en videreførelse af reguleringsordningen, så lønudviklingen i regionerne følger med den private lønudvikling. Det er et tilfredsstillende resultat i lyset af omstændighederne", lyder det fra Grete Christensen i en pressemeddelelse fra Forhandlingsfællesskabet.

Artiklen fortsætter under banneret

Nu skal organisationerne forhandle 

Aftalen indeholder - ligesom aftalen på det kommunale område - generelle lønstigninger for alle regionalt ansatte på 5,02 procent over tre år. Derudover er der aftalt at afsætte 0,45 procent til forhandlinger med  de enkelte organisationer. Det vil sige, at der også skal forhandles for DLF-medlemmer på det regionale område. 

"Vi har fået solide organisationsmidler på 0,45 procent, og det er jeg meget tilfreds med. Det er den største pulje til organisationsmidler på det regionale område i nyere tid. De skal nu udmøntes ved organisationsforhandlingerne i den kommende tid til gavn for medlemmerne", lyder det fra Grete Christensen.

Særlige puljer til lavtlønnede

Foruden de generelle lønstigninger er der ligesom på det kommunale område afsat ekstra penge til lavtlønnede grupper. Der er også afsat 0,05 procent til en såkaldt strategipulje, der skal gå til sygeplejerskerne - det svarer til cirka 33 millioner kroner, skriver Dansk Sygeplejeråd.

"Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det har været nogle svære forhandlinger, præget af corona og den deraf følgende usikkerhed om økonomien. Under de givne forudsætninger er dette resultat det bedst opnåelige", lyder det fra Grete Christensen.

Ud over løn rummer aftalen også en række andre forbedringer. Blandt andet styrkes indsatsen på seniorområdet og på arbejdsmiljøområdet med uddannelser for ledere, tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter, og der bliver indført udvidet ret til løn under sorgorlov tillige med en tryghedspulje til brug ved afskedigelser.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.563 andre er allerede tilmeldt