For første gang var danske folkeskoleelever i dag til egentlig eksamen, hvor karaktererne er afgørende for deres chance for at gå videre i gymnasiet.
For første gang var danske folkeskoleelever i dag til egentlig eksamen, hvor karaktererne er afgørende for deres chance for at gå videre i gymnasiet.

Nye adgangskrav: Se her, hvad karaktererne betyder nu

Nu begynder den afgørende fase. I dag har 9. klasse været til den første eksamen, hvor karakteren bliver afgørende for, om de kan komme i gymnasiet. Læs her, hvordan de nye optagelseskrav er bygget op.

Publiceret

ELEVER ER UDDANNELSESPARATE I 9.KLASSE:

  • Du har mindst 5.0 i gennemsnit af dine standpunktskarakterer,hvis du ønsker en 3-årig gymnasial uddannelse (stx, hhx,htx). 
  • Du har mindst 4.0 i gennemsnit af dine standpunktskarakterer,hvis du ønsker en 2-årig gymnasial uddannelse (hf-eksamen)
  • Du har mindst 2.0 i gennemsnit af dine standpunktskarakterer ihvert af fagene dansk og matematik, hvis du ønsker enerhvervsuddannelse, herunder en eux.
  • Du skal også have de nødvendige personlige og socialeforudsætninger for at kunne gennemføre en ungdomsuddannelse efter9. klasse.
  • Elever skal op i alle de syv obligatoriske prøvefag, somer fem bundne fag og to udtræksfag. 

Kilde: ug.dk

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Karakterkrav, forvirring og gymnasium.

Tre ord der går hånd i hånd efter gymnasiereformens nye karakterkrav til gymnasiet. Formiddagens prøve i skriftlig fremstilling er den første egentlige 'eksamen' i folkeskolen, som får afgørende betydning for, om eleverne kan få adgang til gymnasiet.

Dog hersker der stor forvirring om reglerne. For hvad skal der helt præcist til for at komme i gymnasiet?

Folkeskoleelev Villads drømmer om at komme i gymnasiet efter sommerferien. Han er blevet erklæret uddannelsesparat af sin skole og UU-vejleder i både 8. og 9. klasse, blandt andet fordi hans et karaktergennemsnit var over 5 både i 8. og ved den sidste standpunktskarakter, der blev givet umiddelbart før de skriftlige prøver. 

Ved de skriftlige eksamener i denne uge har lærerne ikke noget med aat gøre. Først ved de mundtlige prøver spiller elevens lærer igen en rolle og har medindflydelse på de karakterer, som kan blive afgørende for elevens chance for at komme i gymnasiet og dermed få en videregående uddannelse. 

Hvad sker der ved sygdom?

Hvis Frederikke, Katrine eller Sara bliver syge, når de mundtlige prøver går i gang, kommer de i problemer, for man skal have bestået hele sin afgangsprøve for at være berettiget til at fortsætte i gymnasiet. I et hyrdebrev understregede undervisningsminister Merete Riisager for nylig, at skolerne derfor skal  foranstalte en sygeprøve inden 21. juni. Kan det ikke lade sig gøre, skal eleven til optagelsesprøve og samtale for at kunne begynde på et gymnasium efter 9. klasse.

 

Powered by Labrador CMS