Nødpasning på skoler er ikke kun til de allermest udsatte familier, sagde undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil i dag: "Det kan også være i den lettere ende. Det kan være, man lige er blevet skilt, eller at en bedstefar er gået bort”.

Undervisningsminister: Lærerne skal ringe til de udsatte elever hver dag

Kun 1½ procent er i nødpasning. Det er alt for lidt, lød det fra undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil på et pressemøde i dag. Hun opfordrede kommunerne til at sikre, at lærerne har tid til at ringe til de udsatte børn. Hun lovede også en snarlig afklaring om eksamen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Kommunerne gør en kæmpeindsats i dag. Men der er for få børn i nødpasning. Det gælder både børn og unge op til 18 år. Der ligger også et særligt ansvar for vores lærere og pædagoger. De gør en kæmpeindsats. De ved, hvem der har behov for ekstra støtte og hjælp", sagde undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil på et pressemøde om corona-situationen fredag eftermiddag.

Hun fortalte, at henvendelserne til krisecentre stiger i disse tider og at behovet for nødpasning i både daginstitutioner og skoler burde være større, end tilfældet er. Hun understregede, at nødpasning ikke kun er for dem, hvor der er vold i hjemmet.

"Det kan også være i den lettere ende. Det kan være, man lige er blevet skilt, eller at en bedstefar er gået bort".

Hun sendte en opfordring til kommuner og skoleledere.

"Vi skal sikre, at den enkelte lærer har tid til at ringe til de to-tre mest udsatte hver dag".

Lærere bekymret over nødundervisningens sociale slagside 

Ministerløfte: Snarlig afklaring på eksamen

Undervisningsministeren rettede særligt fokus på skolernes kommende eksamen.

"Vi er opmærksom på i regeringen, at elever, lærere, forældre og skoler i stigende grad efterspørger, hvad der skal ske med dette års prøver og eksamen. Andre lande har truffet beslutninger af forskellig karakter. Vi er i fuld gang med at rådføre os med elever, lærere og folketingets partier om denne problemstilling. Regeringen vil inden for en overskuelig fremtid træffe en beslutning".

Undervisningsministeren: Alle kan få deres eksamen

Lærerne har undervisningspligten - ikke forældrene

Pernille Rosenkrantz-Theil lagde vægt på, at familier har meget forskellige forudsætninger for at hjælpe deres børn med skolen i disse dage. Nogle har god tid og er sendt hjem, andre arbejder hjemmefra.

"Mange oplever at det er rigtigt svært at få til at hænge sammen. Jeg har et klart budskab. Det er skolen, og det er lærerne, der har undervisningspligten. Det er ikke jer forældre", sagde hun og bad om, at man ikke havde dårlig samvittighed over det, som man ikke når.

"Kommer der til at opstå huller som følge af fjernundervisning - og selvfølgelig gør der det - så er det skolehuller, som vi bagefter lukker i fællesskab".

Lærer og mor: »Vi har talt om ikke at overbelaste børnene« 

 

Powered by Labrador CMS