De fleste lærerstuderende kan stadig se frem til at skulle afvikle deres eksamener hjemme foran computeren.

Kun få lærerstuderende kommer til 'rigtig' mundtlig eksamen trods genåbning

De lærerstuderende på professionshøjskolen UCL, der gerne vil afslutte læreruddannelsen til sommer med en mundtlig eksamen foran censor, får deres ønske opfyldt. De slipper for virtuel eksamen, og det gør de studerende på UC Syd måske også. De fleste andre skal blive derhjemme.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Opdateret den 29.5 med melding fra UCN

Der var nok en del lærerstuderende, der mandag opdaterede deres mailindbakke lidt hyppigere end normalt.

Her kom nemlig en udmelding fra deres lærerstudie på, om den seneste udvidelse af genåbningsfase 2 ville føre til, at de alligevel får lov til at gå til eksamen fysisk på deres uddannelsesinstitution.

Læreruddannelsen gør klar til en hulens masse prøver over Skype 

Udvidelsen, som politikerne blev enige om sent sidste onsdag, gav nemlig de videregående uddannelser mulighed for at lade alle studerende gå til  mundtlig eksamen fysisk på studiet.

Men det ser alligevel ud til, at langt de fleste eksamener på landets læreruddannelser kommer til at foregå hjemme fra spise- eller sofabordet.

Professionshøjskolen UCL har meldt ud, at de studerende, der afslutter uddannelsen her til sommer, får mulighed for at gå til deres afgangseksamen på traditionel vis på campus. Dermed får de samme muligheder som de studerende på Københavns Professionshøjskole, der allerede i sidste kom med samme melding.

Tilføjet den 29.5

Og sådan bliver det måske også for de lærerstuderende på UCN. Her har alle UCN's studerende fået at vide, at man vil åbne for fysiske prøver på nogle af uddannelserne til de studerende, der afslutter her til sommer. Det fremgår endnu ikke, om dette gælder for de lærerstuderende. 

De lærerstuderende vil helt af med de virtuelle eksamener efter udvidelsen af fase 2 

Til gengæld skal langt størstedelen af de studerende på både professionshøjskolerne Absalon og Via blive derhjemme.

På Absalon er det kun de studerende, der har skrevet bachelor i fysik/kemi, der mandag fik nyheden om, at deres eksamen alligevel ikke bliver virtuel, mens man på Via har valgt at holde fysiske eksamener i geografi og matematik. Desuden får de tre pædagogik og lærerfaglighed-hold i Aarhus, der igennem to år har arbejdet under en forsøgsordning og henimod en særlig prøveform, lov at gennemføre eksamen på campus.

Kronik om ny PL-prøveform: »Det har rørt et eller andet inde i mig« 

De studerede på UC Syd afventer stadig

For de studerende på UC Syds læreruddannelser bliver alle bacheloreksamener ændret til fysiske eksamener. Og så er meldingen, at man vil undersøge, om der er andre prøver, der ligeledes kan gennemføres på campus.

Se hvilke eksamener de lærerstuderende må tage på campus 

De lærerstuderendes forperson Rasmus Holme Nielsen sagde mandag formiddag til folkeskolen.dk/lærerstuderende, at han håbede på, at alle lærerstuderende ville få lov til at tage deres eksamen fysisk på studiet. Et ønske, der blev bakket op af censorformand på læreruddannelsen Hans Krab Koed.

Tidligere på måneden blev det afgjort, at studerende, der afslutter håndværk & design, billedkunst, musik, idræt, madkundskab, natur/teknologi, fysik/kemi eller biologi, får lov til at tage deres eksamen fysisk på studiet.

Powered by Labrador CMS