Corona
0   4

De lærerstuderende vil helt af med de virtuelle eksamener efter udvidelsen af fase 2

Onsdagens udvidelse af fase 2 giver de videregående uddannelser lov til at afholde alle årets mundtlige eksamener fysisk på uddannelserne. De lærerstuderende håber nu på, at det også kommer til at gælde dem.

I første omgang gav fase 2 i genåbningen af landet kun grønt lys til at afholde fysiske eksamener på de videregående uddannelser for de eksamener, hvor der er brug for særlige faciliteter.

Men onsdagens politiske aftale om at udvide fase 2 giver nu de videregående uddannelser mulighed for at lade alle studerende afholde mundtlige eksamener på fysisk på studiet.

Det får de lærerstuderende til at krydse fingre for, at de alligevel får lov til at afholde alle årets mundtlige eksamener fysisk på studiet.

Afgørelse forventes i dag

Artiklen fortsætter under banneret

Ifølge de lærerstuderendes organisation LL's forperson Rasmus Holme Nielsen har Københavns Professionshøjskole allerede meldt ud, at man holder fast i langt størstedelen af de virtuelle eksamener. Dog har de studerende, der afslutter uddannelsen i år, fået lov til at tage deres eksamener på campus. 

Landets øvrige læreruddannelser har meldt ud, at de i løbet af i dag kommer med en udmelding til deres studerende. Og her håber Rasmus Holme Nielsen, at meldingen bliver en anden.

"Vi håber virkelig, at vi får lov til at tage vores eksamener på studiet. Politikerne har givet os lov, fordi det er vurderet sundhedsmæssigt forsvarligt, så vi kan ikke se, hvad argumentet skulle være for ikke at give os lov", siger han. 

Censorerne bakker op

Ifølge Rasmus Holme Nielsen har meldingen fra læreruddannelserne hidtil været, at det planlægningsmæssigt er en udfordring at ændre tidspunkterne for eksamener.

"Vi har fået at vide, at det især er af hensyn til censorerne, at det er en udfordring, hvis man nu skal til at finde nye datoer. Men jeg har talt med censorernes formand, og han bakker vores forslag op", siger han. 

På Facebook skriver censorformand på læreruddannelsen Hans Krab Koed i et opslag, at han støtter de lærerstuderendes ønske.

Lærerstuderende: Situationen giver os usikkerhed og større arbejdsbyrde

Lærerstuderende på meritlæreruddannelsen Maja Skousbøll giver udtryk for, at hun er frustreret over, at hun endnu ikke ved, hvilken eksamensform hun netop nu sidder og læser op til.

"I en eksamenssituation hvor vi i forvejen er nervøse og usikkerhed, bidrager beslutningstagerne med deres ubeslutsomhed til en endnu større arbejdsbyrde med endnu mere usikkerhed for os studerende, fordi ledelsen ser tiden an", skriver hun i et indlæg på folkeskolen.dk.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
460 andre er allerede tilmeldt